Peste 25

Politistii de frontiera din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei au descoperit si confiscat, in urma unor actiuni specifice desfasurate in zona de competenta, cantitatea de 25.560 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de aproximativ 300.000 lei.

Ieri, 10 februarie a.c., politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Sarasau, judetul Maramures, au declansat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari in zona de responsabilitate.

Astfel, in baza datelor detinute, conform carora intr-un imobil de pe raza localitatii Piatra, judetul Maramures, se afla o cantitate de tigari de contrabanda, politistii de frontiera s-au deplasat la respectiva locatie, care apartine unui cetatean roman, in varsta de 28 de ani.

Impreuna cu proprietarul si cu acordul acestuia, lucratorii nostri au intrat in curtea imobilului, iar intr-o anexa cu fan, au depistat mai multe colete in care se aflau tigari, de provenienta ucraineana.

Coletele au fost transportate la sediul Sectorului Politiei de Frontiera Sarasau unde in urma inventarierii s-a constatat ca acestea contin 12.700 pachete de tigari de diferite marci. Intreaga cantitate de tigari, in valoare de 148.600 lei a fost ridicata in vederea confiscarii.

In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda, urmand ca la finalul acestora sa fie dispuse masurile legale ce se impun.

Si politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Brodina, judetul Suceava, au declansat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari in zona de responsabilitate.

Astfel, in jurul orei 20.00, un echipaj al politiei de frontiera a observat, pe directia localitatii Straja, judetul Suceava, mai multe persoane care transportau de la frontiera de stat catre interiorul tarii mai multe colete voluminoase.

Imediat, politistii de frontiera au actionat pentru retinerea persoanelor in cauza efectuand somatiile legale prin voce, moment in care acestea au abandonat coletele si s-au dispersat in directii diferite.

Pentru retinerea persoanelor care nu s-au supus somatiilor legale prin voce, lucratorii nostri au tras mai multe focuri de avertisment in plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, insa nici de aceasta data cei in cauza nu s-au oprit.

Imediat au fost informate autoritatile de frontiera ale statului vecin in vederea cercetarii in comun a evenimentului.

Coletele cu tigari au fost transportate la sediul sectorului, unde in urma inventarierii a rezultat cantitatea de 7.400 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, a carei valoare se ridica la suma de 86.580 lei.

Lucratori din cadrul aceluiasi sector au descoperit in apropierea frontierei de stat, pe raza localitatii Costileva, jud. Suceava, mai multe colete cu tigari. Baxurile au fost duse la sediul sectorului, unde in urma inventarierii a rezultat cantitatea de 5.460 pachete, in valoare de aproximativ 64.000 de lei.

In toate cazurile, tigarile au fost ridicate in vederea confiscarii, iar politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de contrabanda si trecere ilegala a frontierei de stat, efectuandu-se totodata verificari in vederea identificarii persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale.

Femeie lovita pe trecerea de pietoni
Citeste
O casa a ars ca o torta la borsa
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.