Peste 2.000 de borseni se intorc din zonele afectate de coronavirus, din Italia

CORONAVIRUS MARAMURES Peste 2.000 de borseni urmeaza sa ajunga zilele urmatoare in Maramures, din zonele afectate de coronavirus din Italia. In pare pare, este vorba despre maramureseni din zona Lombardia.

Autoritatile maramuresene, respectiv Directia de Sanatate Publica si Institutia Prefectului au dispus, cu aceasta ocazie, o serie de masuri menite sa mentina starea de siguranta. Mai precis, autoritatile au pregatit trei puncte de carantinare unde cei care vin din zonele afectate de coronavirus vor fi tinuti sub supraveghere timp de 14 zile. Perioada de carantina s-ar putea schimba, avand in vedere noile informatii de la Wuhan, China, unde exista persoane a caror perioada de incubatie a virsului a durat pana la 27 de zile.

Cele trei locatii in care vor fi tinuti in carantina oamenii se afla in zona Baia Mare, in zona Sighetul Marmatiei si in zona Valea Chioarului. Potrivit Institutiei Prefectului, locatiile exacte nu se pot face publice, pentru a nu creea diverse situatii nedorite. In acelasi timp, autoritatile nu au facut publice nici informatiile privind capacitatea celor trei locatii, respectiv numarul de persoane care pot fi tinute in carantina, in total.

Informatia cum ca un numar mare de maramureseni din Italia se intorc in tara, de frica virusului, a bagat spaima si in maramureseni. In Baia Mare, spre exemplu, exista farmacii unde nu se mai gasesc masti de protectie. De asemenea, pretul acestora s-a marit, in unele locuri, chiar si cu 800%.

Conform surselor ActualMM.ro, un numar mare de maramureseni din zonele afectate de virus, din Italia, vor alege sa calatoreasca cu masinile si nu cu avionul. De asemenea, se pare ca printre aceste persoane ar fi unii care vor sa declare la frontiera ca vin din alte parti ale europei, pentru a evita carantina.

Potrivit prefectului judetului Maramures, Nicolae Silviu Ungur, o familie cu patru persoane au ajuns din Italia in Romania aseara. Cele patru persoane nu s-au intors din zonele afectate de coronavirus.

Date fiind aceste circumstante, facem apel la cetatenii care se intorc din Italia sa dea informatii corecte autoritatilor la intrarea in tara, acestea fiind absolut necesare pentru a pastra un climat sigur, iar Romania sa ramana o tara neafectata de pandemie. De asemenea, daca cunoasteti persoane care urmeaza sa vina in Romania din zonele afectate de coronavirus, nu ezitati sa alertati autoritatile.

Stire in curs de actualizare.

 

ActualMM

Cluburile din baia mare, luate la puricat de mascati
Citeste
Stocurile de masti de protectie s-au epuizat din farmaciile baimarene
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.