Peste 200 de tone de agregate minerale, indisponibilizate de politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice

Politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice Maramures cu sprijinul politistilor din cadrul Politiei Municipiului Sighetu Marmatiei si specialisti din cadrul Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale, au organizat o actiune destinata prevenirii si combaterii faptelor ilicite care se comit pe domeniul exploatarii si comercializarii agregatelor minerale pe raza localitatilor Sighetu Marmatiei si Ocna Sugatag.

Ieri, 02 iulie, politistii in cadrul activitatilor au verificat, patru societati comerciale, doua persoane fizice precum si cinci autoutilitare de transport marfa.
Acestia au identificat cantitatea de 230 de tone de agregate minerale si au constatat ca a fost exploatata fara sa se detina documentele necesare exploatarii. Politistii au luat masura indisponibilizarii intregii cantitati de agregate minerale identificate in valoare de aproximativ 11.500 lei, pana la finalizarea cercetarilor si au intocmit dosar penal ce vizeaza o infractiune la Legea 85/2003 privind legea minelor.

In urma neregulilor constatate politistii au mai aplicat o sanctiune contraventionala pe linia Legii 12/1990, in valoare de 20.000 lei si au dispus ca masura complementara confiscarea cantitatii de 14 mc beton stabilizat in valoare de aproximativ 3.000 lei.

Articolul Peste 200 de tone de agregate minerale, indisponibilizate de politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

Balastierele din Maramures, verificate. Controlul s-a incheiat cu amenzi si dosare penale
Citeste
ACTUALIZARE: Biciclist lovit de o masina la Sighet (GALERIE FOTO, VIDEO)
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.