Peste 1100 de sanctiuni contraventionale aplicate de politistii maramureseni saptamana trecuta

In perioada 21-27 ianuarie, politistii maramureseni au desfasurat la nivel judetean actiuni cu efective sporite pentru prevenirea si descurajarea faptelor antisociale, dar si pentru a asigura o interventie prompta la orice eveniment.

In aceasta perioada, politistii au intervenit la 299 evenimente si infractiuni de natura judiciara sau privind siguranta publica si rutiera, cele mai multe sesizate prin SNUAU 112.
In perioada mentionata politistii au constatat 114 infractiuni si au aplicat 1102 sanctiuni contraventionale. Cele mai multe contraventii, respectiv 844, au fost aplicate la regimul rutier, 207 pentru acte de tulburare a ordinii si linistii publice, 19 pentru acte ilicite de comert, iar restul pentru fapte de alta natura. Valoarea sanctiunilor aplicate a depasit suma de 352.000 de lei. Totodata au fost confiscate bunuri in valoare de aproximativ 6.500 de lei.

O prioritate a fost cresterea gradului de siguranta rutiera, in aceasta perioada actionandu-se zilnic cu autospecialele rutier din dotare pentru monitorizarea traficului in scopul prevenirii accidentelor si identificarii celor care incalca legislatia rutiera. Politistii au retinut 50 de permise de conducere si au retras 23 de certificate de inmatriculare.

Astfel de actiuni vor continua si in perioada urmatoare, siguranta cetatenilor fiind o prioritate permanenta a politistilor.

S-au urcat bauti la volan, dar au fost opriti in trafic
Citeste
Baut si fara permis, a fugit de politie, dar tot a fost prins
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.