Peste 1100 de sanctiuni aplicate de politistii maramureseni

In permanenta la datorie, politistii maramureseni au actionat pe tot parcursul saptamanii trecute pentru prevenirea si combaterea oricaror evenimente care puteau afecta linistea comunitatii.

Astfel, in perioada 12 –18 august politistii au organizat 27 de actiuni si controale si au intervenit pentru asigurarea climatului de ordine si siguranta publica la 480 de evenimente, cele mai multe sesizate prin SNUAU 112.
In perioada analizata politistii au prins in flagrant 14 persoane care desfasurau activitati infractionale, au dispus masuri preventive fata de 5 persoane si au aplicat pentru abaterile constatate 1 120 sanctiuni contraventionale. Valoarea amenzilor aplicate a fost de aproximativ 520 000 de lei.
Politistii rutieri, care au desfasurat activitati pentru cresterea sigurantei in traficau, au constatat 28 de infractiuni la regimul circulatiei pe drumurile publice, au aplicat masura complementara de retinere a 96 permise de conducere si retragere a 25 certificate de inmatriculare. Totodata, politistii rutieri au intervenit in acest week-end la doua accidente de circulatie mortale, in urma carora un biciclist si o conducatoare auto si-au pierdut viata.

Avand in vedere consecintele grave ale accidentelor de circulatie produse in ultima perioada pe raza judetului nostru, politistii recomanda conducatorilor auto adoptarea unei conduite preventive si respectarea catorva sfaturi:

  • In conditiile unui trafic aglomerat, pastrati-va calmul, nu uitati de politetea rutiera si nu blocati intersectiile!
  • Pastrati o distanta de siguranta fata de autovehiculul care circula in fata!
  • Respectati-va partenerii de drum! Acordati prioritate de trecere pietonilor angajati regulamentar in traversarea partii carosabile dar si autovehiculelor care circula pe drumul cu prioritate!
  • Adaptati in permanenta viteza la conditiile de drum!
  • Conduceti prudent, fara bruscarea comenzilor autoturismului, asigurati-va temeinic inainte de efectuarea fiecarei manevre si evitati depasirile care se dovedesc extrem de periculoase. De asemenea, nu va angajati in depasirea unei coloane de autovehicule fara a avea o buna vizibilitate.
  • Nu conduceti in timp ce va aflati sub influenta bauturilor alcoolice!
  • Nu conduceti daca va simtiti obositi!

Dorim tuturor participantilor la trafic, drum bun, lipsit de evenimente rutiere!

Un barbat din miresu mare are accesul interzis in locuinta dupa ce si-a agresat sotia
Citeste
Minore declarate disparute, gasite de politisti la iubitii lor
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.