Peste 100 de elevi au determinat pH-ul apei pe Campul Tineretului, de Ziua Mondiala a Monitorizarii Calitatii Apei

EVENIMENT VITAL  Societatea VITAL S.A. doreste sa fie zi de zi cat mai aproape de utilizatorii care beneficiaza de serviciile prestate, prin urmare a organizat un eveniment care include un exercitiu practic de determinare a PH-ului din apa pe care o consumam.

Evenimentul s-a adresat elevilor din ciclu primar/gimnazial si s-a bucurat de prezenta a peste 100 de participanti. Locatia aleasa a fost Parcul Tineretului , o zona frecventata de copii de toate varstele. Curiosi din fire si cu o avalansa de intrebari, elevii au asistat cu maxim interes la demonstratiile facute de specialistii laboratorului de analiza apa potabila din cadrul societatii VITAL.

Determinarea pH-ului se face cu ajutorul unui kit simplu de testare a apei, care poate fi folosit de oricine, de la copii pana la adulti, pentru a  analiza parametrii calitatii surselor locale de apa care includ gradul de aciditate sau de bazicitate al apei rezultat din valorile de determinare ale pH-ului.

Evenimentul  a fost desfasurat cu ocazia Zilei Mondiala a Monitorizarii Calitatii Apei, o initiativa globala menita sa determine oamenii din intreaga lume sa testeze calitatea apei si sa incurajeze actiunile de protejare a apei. Poluarea apelor este o problema serioasa, iar cu fiecare an care trece este tot mai important sa invatam cum sa o identificam, dar si sa o prevenim.

Societatea VITAL organizeaza periodic acest gen de actiuni cu scop educativ, cea organizata acum are scopul de a motiva oamenii sa verifice  calitatea apei pe care o consuma  si in special sa consume apa de calitate.

 

Comunciat de presa SC VITAL SA

Furnizarea apei potabile, sistata in Berinta si Carpinis din cauza unei conducte sparte
Citeste
Fotograf din Maramures, angajat de Associated Press
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.