Pesta porcina, descoperita intr-o gospodarie din Sabisa

NOU FOCAR IN MARAMURES Maramuresenii nu scapa de pesta porcina. Zeci de cazuri au fost descoperite in zona Maramuresului Istoric inca de la inceputul anului. Acum, specialistii DSVSA confirma ca exista suspiciunea unui nou caz de pesta porcina africana, de data aceasta in localitatea Sabisa din judet, localitate aflata la cativa kilometri de Seini.

Momentan, desi testarile de la fata locului confirma boala, cazul nu a fost confirmat oficial, reprezentantii DSVSA asteptand pana cand Institutul de Referinta din Bucuresti va transmite rezultatele analizelor.

"In cursul dupamiezii de ieri a fost diagnosticat un porc la nivelul laboratorului din cadrul Directiei sanitar veterinare si pentru siguranta alimentelor Maramures, dar pentru a putea sa declaram boala, trebuie sa primim confirmarea din partea Institutului de Referinta din Bucuresti, respectiv Institutul de Diagnostic si Sanatate Animala. Proba a plecat ieri dupamasa la Bucuresti si asteptam rezultatul,dar masurile pe care le-am pus in practica inca de ieri, conform Manualului operational, au vizat exploatatia respectiva, in sensul ca au fost ucisi porcii care au coabitat cu porcul care ne-a furnizat prima proba pozitiva. Deci suntem in continuare in zona de suspiciune si ramanem rezervati pana in momentul in care vom primi confirmare din partea IDSA", a declarat pentru Maramedia Vasile Pop, director executiv adjunct in cadrul DSVSA Maramures.

ActualMM

CSM Bucuresti
Citeste
Pieton lovit de masina pe trecere, in Tisa
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.