Perchezitii la centrul projekt maramures viseu de sus

Procurorii DIICOT Cluj au efectuat mai multe perchezitii in Maramures. Conform informatiilor noastre, vizati de anchetatori au fost familiile celor care inca sunt in arestul politiei, cu toate ca in prima instanta magistratii au dispus cercetarea lor sub control judiciar.

Surse din randul anchetatorilor au precizat ca au fost efectuate atat perchezitii domiciliare, cat si perchezitii la Centrul de reeducare al copiilor germani din Viseu de Sus.

De altfel, acest centru a fost redeschis de nici doua saptamani, el avand un alt administrator, in persoana lui Hans Christian Henning.

Surse care vor sa isi pastreze anonimatul au precizat ca procurorii DIICOT ar suspecta ca familiile celor arestati ar fi sprijinit in diverse moduri pe acestia.

De exemplu, o parte din sursele site-ului nostru au fost ridicate de anchetatori ieri dupa-amiaza si duse la audieri. Se pare ca acestea ar fi acuzate ca ne-au furnizat informatii si ne-ar fi trimis scrisori ale celor arestati pe care noi fireste le-am facut publice.

Si ca toate sa fie doar simple "coincidente", tocmai ieri ar fi trebuit ca magistratii sa judece recursul privind schimbarea incadrarii arestului preventiv cu cea a controlului judiciar. Si cum se efectuat perchezitii magistratii au admis recursul procurorilor. Astfel, suspectii raman in arest preventiv.


Noi nu consideram actiunea anchetatorilor de ieri ca fiind un fel de intimidare la adresa libertatii de exprimare a jurnalistilor, ci o tratam ca o simpla "coincidenta".

Citeste si

https://vasiledale.ro/2019/11/20/premiera-in-cazul-de-sclavie-viseu-pusi-in-libertate-sub-control-judiciar-centrul-de-reeducare-din-muntii-maramuresului-isi-deschide-din-nou-portile/

Unde vor fi amplasate aparatele radar marti, 10 decembrie, pe drumurile din Maramures
Citeste
O noua editie a Targului Darurilor de Craciun, la Biblioteca Judeteana
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.