Perchezitii in legatura cu nunta cu sute de invitati si cu mireasa din Borsa, Maramures descoperita cu coronavirus, in Oradea (foto/Video)

Sunt perchezitii la casa mirilor care au facut o nunta cu 360 de invitati si mireasa a fost confirmata cu COVID. Politistii au descins si la casele socrilor, dar si la local. Cauta liste cu invitati si camere video. Nuntasii care au sfidat toate regulile de pandemie sunt crema institutiilor de forta din doua judete: Bihor si Maramures. Doi politisti bihoreni, sot si sotie, sunt deja confirmati cu coronavirus. Intre timp, ancheta epidemiologica este un dezastru. Nimeni nu i-a cautat pana acum pe invitatii maramureseni din partea miresei. In schimb, femeia care spala vasele la restaurant a fost bagata in carantina.

Eugen Boc, fost adjunct IPJ Bihor: Le-am dat masti la intrare, dezinfectant, oamenii s-au pazit. La cuscru (fost sef ocol silvic Borsa si inspector Garda Forestiera n.r.) i-a venit multi din Maramures pe care nu i-a asteptat. Ei merg neinvitati. Ca la cort. Neasteptati, efectiv, el s-a speriat.

Este explicatia halucinanta a socrului mare pentru nunta ca in povesti cu 356 de invitati din Oradea. Mai mult, nunta ar fi fost perfect legala, iar invitatii au stat distantati in trei sali si pe terasa.

Sambata, la localul luxos din Oradea au ajuns procurori, ofiteri, politisti si inalti functionari publici. Crema institutiilor de forta si a administratiei publice din Bihor. Au petrecut patru ore, fara sa tina cont ca evenimentul era ilegal.

In ziua nuntii inca erau permise petrecerile private, dar numai cu 50 de invitati in interior si maximum 100 in exterior. Petrecerea a fost sparta, culmea, de politie.

Eugen Boc, fost adjunct IPJ Bihor: Au legitimat, au intrat sa filmeze in sala de nunta, pe terasa.

Petrecaretii au fost trimisi acasa si administratorul localului amendat cu 15 mii de lei. La doua zile de la nunta, mireasa a fost testata pozitiv cu COVID 19.

Eugen Boc, fost adjunct IPJ Bihor: Copiii mei inainte de nunta si-au facut test si le-a iesit negativ. Duminica dimineata au fost la piata din Cetate sa ia ceva cadouri si m-a sunat ca zice a trecut unul pe langa mine si mi-a stranutat efectiv in fata. Si zic ce vrei sa faci: pai mie mi frica, merg sa imi fac testul.

Doar ca virusul are o perioada de incubatie de 5-7 zile. Ar fi fost imposibil ca mireasa sa se infecteze duminica si luni sa ii vina testul pozitiv. Femeia insa crede ca testul a fost fals-pozitiv si a facut cerere la DSP pentru a-l reface.

foto: facebook.com

In cadrul anchetei epidemiologice, femeia a declarat un singur contact direct - pe proaspatul ei sot. Ulterior, insa, inspectorii DSP au aflat ca tanara este de fapt mireasa de la nunta cu sute de invitati din doua judete: Bihor si Maramures.

Eugen Boc, fost adjunct IPJ Bihor: Fetita se simte foarte, foarte bine. Nu are niciun simptom, atat ca plange. In cursul zilei de ieri era sa o ducem la spital pentru ca era foarte tracasata de cei de la DSP ca i-au cerut sa dea listele.

Dorel tart, purtator de cuvant DSP Bihor: Ancheta epidemiologica efectuata de catre DSP este in curs de desfasurare. In urma anchetei epidemiologice vor fi emise decizii de carantina la domiciliu pentru contactii directi ai persoanelor confirmate.

Culmea, intr-un exces de zel, la sase zile dupa nunta, pe langa invitati, inspectorii DSP din Bihor au carantinat-o si pe femeia care a spalat vasele.

Dana Silaghi: Ancheta asta au facut-o la gramada. Eu nici macar nu intru in sala de evenimente. N-am eu nicio treaba sa ma duc acolo, nu e postul meu.

In Maramures, insa, lista cu invitatii din partea miresei nu a ajuns la DSP.

Sorin Timis, primar Borsa: In jur de vreo 30-35 din Borsa au fost la nunta. Nu s-a facut ancheta epidemiologica. Preventiv, au ramas acasa pana saptamana viitoare.

Nici unuia dintre nasi, ofiter SIAS, nu i s-a parut ca face ceva ilegal. A fost si el surprins de numarul invitatilor.

Razvan, nas: Nu stiam ca or sa fie atat de multi invitati pentru ca nici nu am intrebat.

Darul de nunta este deschiderea unui dosar penal pentru zadarnicirea combaterii bolilor.

Sursa: Observator Antena1.ro. Click aici pentru imagini video.

Articolul Perchezitii in legatura cu nunta cu sute de invitati si cu mireasa din Borsa, Maramures descoperita cu coronavirus, in Oradea (foto/Video) apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

Doctorul Alexandru Rafila s-a alaturat Partidului Social Democrat
Citeste
Politia Animalelor s-a infiintat prin ordonanta de urgenta, anunta ministrul de Interne
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.