PENTRU SIGURANtA TURISTILOR: Jandarmii montani din Maramures, din nou pe munte

Odata cu redeschiderea traseelor turistice, suntem prezenti in statiunile montane din zona de responsabilitate a posturilor de jandarmi Borsa, Cavnic, Suior si Valea Vaserului, pentru informarea si indrumarea turistilor de a respecta in primul rand masurile de prevenire a raspandirii infectiilor cu SARS-Cov-2 dar si pentru a interveni in cazul producerii unor incidente nedorite.

Pentru drumetii in siguranta si protejarea mediului, jandarmii montani va recomanda: consultati prognoza meteorologica inainte de a pleca in drumetii;
echipati-va adecvat (echipament de munte si un rucsac cu strictul necesar);
alegeti traseele in functie de pregatirea fizica si psihica, folositi doar traseele marcate si urmariti marcajele de pe traseu; nu distrugeti semnele de orientare turistica ale traseelor; nu intrati cu autoturismele in zonele marcate ca fiind interzise; nu lasati in urma resturi menajere depozitate in spatii neamenajate; nu aprindeti focul in locurile neamenajate; nu porniti pe un traseu dupa consumarea bauturilor alcoolice.
Reamintim cetatenilor ca pe timpul starii de alerta, pentru activitati recreativ-sportive in aer liber precum alpinismul, drumetiile, alergarea, care se desfasoara cu participarea a cel mult 3 persoane care nu locuiesc impreuna, este permisa deplasarea in afara localitatii si poate fi justificata prin declaratie pe proprie raspundere.

Articolul PENTRU SIGURANtA TURISTILOR: Jandarmii montani din Maramures, din nou pe munte apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

Masuri de siguranta suplimentare instituite pe Aeroportul Maramures; Cursele interne, reluate de astazi; Cand se reiau cele internationale (GALERIE FOTO)
Citeste
IN BAIA MARE SE FURA ORICE: Dosar penal pentru furtul a trei ghivece cu flori (FOTO)
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.