Pentru nerespectarea ordonantelor militare au fost aplicate 199 de sanctiuni de 334

Echipaje mixte alcatuite din politisti, jandarmi, politisti de frontiera, politisti locali si militari din cadrul Ministerului Apararii Nationale au executat 99 de misiuni, in ultimele 24 de ore, pe raza judetului Maramures.

Cele 312 efective angrenate au procedat la fluidizarea circulatiei rutiere si escortarea convoaielor alcatuite din vehicule ale cetatenilor reveniti in tara, la verificarea prin mijloace specifice a respectarii interdictiilor de catre persoanelor aflate in izolare la domiciliu, la mentinerea ordinii si sigurantei publice, la depistarea si identificarea persoanelor care se sustrag sau nu respecta masura izolarii la domiciliu aflate in evidente, la verificarea respectarii interdictiilor impuse societatilor comerciale si persoanelor fizice autorizate dupa declararea starii de urgenta.

Au fost verificate la nivelul unitatilor administrativ-teritoriale peste 1280 de persoane cu privire la respectarea masurii de izolare la domiciliu, in conformitate cu prevederile ordonantei militare. S-au aplicat de catre organele abilitate pentru nerespectarea legislatiei in vigoare 199 de sanctiuni in valoare de 334.230 lei.

In cadrul misiunilor executate, 148 persoane nu au respectat prevederile Ordonantei Militare nr.3/2020 cu privire la interzicerea circulatiei persoanelor in afara locuintei/gospodariei, fiind identificate si sanctionate contraventional.

Datele centralizate la CJCCI Maramures releva faptul ca sunt 42 locatii de carantinare.

In izolare la domiciliu sunt 1725 de persoane, statistica ce include si membri familiei. In carantina se afla 954 de persoane venite in tara din state situate in zona rosie de risc si care in conformitate cu procedurile stabilite au intrat in carantina institutionalizata. Societatile comerciale care vand produse alimentare si-au adaptat programul in scopul de a oferi populatiei posibilitatea achizitionarii produselor necesare in aceasta perioada de sarbatori.

Pentru a preveni si limita raspandirea infectiei cu noul Coronavirus, Covid-19, cetatenii trebuie sa ramana acasa in aceasta perioada a sarbatorilor crestine si sa inteleaga ca regulile au fost impuse pentru a se evita producerea unor manifestari sau aglomerari de persoane ori formarea de grupuri de persoane in spatiile publice si in zona lacaselor de cult.

Structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne si cele al Ministerului Apararii Nationale sunt la datorie si actioneaza in sistem integrat pentru respectarea cu eficienta si fermitate a prevederilor legale si a ordonantelor militare.

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Maramures solicita cetatenilor sa fie responsabili, sa se gandeasca la modul in care actiunile fiecaruia dintre noi ii afecteaza pe ceilalti. Este important ca populatia sa respecte masurile stabilite de autoritati, orarul de deplasare, masura de distantare sociala/fizica si regulile de igiena recomandate de specialisti.

Judetul Maramures beneficiaza, gratuit, de o tehnologie extrem de performanta pentru tratarea COVID-19
Citeste
Record de cazuri noi de coronavirus: 523, in ultimele 24 de ore. Bilantul total ajunge la 5.990
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.