Pe perioada sarbatorilor pascale, echipajele mai, mapn si politistii locali vor asigura masurile de ordine si siguranta publica

In ultimele 24 de ore, echipaje mixte alcatuite din politisti, jandarmi, politisti de frontiera, politisti locali si militari din cadrul Ministerului Apararii Nationale au executat 68 de misiuni, in sistem integrat, pe raza judetului Maramures.

Cele 163 de efective angrenate au actionat pentru paza locatiilor de carantinare, verificarea persoanelor aflate in evidente cu privire la respectarea masurii de izolare la domiciliu, fluidizarea circulatiei rutiere si escortarea convoaielor alcatuite din vehicule ale cetatenilor care au venit in tara, identificarea persoanelor care se sustrag masurii de izolare la domiciliu, mentinerea ordinii si sigurantei publice, verificarea comercializarii produselor in pietele agroalimentare si in zona centrelor comerciale.

Au fost verificate in teritoriu cu privire la respectarea masurii de izolare la domiciliu peste 460 de persoane. Pentru nerespectarea prevederilor legale au fost aplicate 66 de sanctiuni contraventionale in valoare de 113.200 lei. In perioada executarii misiunilor au fost depistate, identificate si sanctionate contraventional 37 de persoane care nu au respectat interzicerea deplasarii in afara locuintei/gospodariei, in conformitate cu prevederile Ordonantei Militare nr.3/2020. In judetul Maramures sunt 25 locatii de carantinare.

In izolare la domiciliu sunt 225 de persoane, statistica ce include si membri familiei. Sunt in carantina 713 persoane venite in tara din state situate in zona rosie de risc care in conformitate cu procedurile stabilite au intrat in carantina institutionalizata.

Personalul clerical si voluntarii din parohii vor distribui Pasti la domiciliul credinciosilor in intervalul orar 08.00 –17.00, si in prima zi a Sarbatorilor Pascale, intre orele 06.00 –12.00, la solicitarea credinciosilor.

Sfanta Lumina va fi distribuita in parohii de catre personalul clerical si maximum cinci voluntari, sambata, 18 aprilie 2020, incepand cu ora 20.00.

Clericii din fiecare parohie, ajutati de un numar de maximum cinci voluntari cu echipament de protectie , in calitate de organizatori, vor asigura distribuirea Pastilor sau a Sfintei Lumini, respectand reglementarile prevazute in ordonantele militare, avand asupra lor cartea de identitate si, ca semn distinctiv, banderola alba pe brat, precum si un ecuson cu date de identificare, stampilat de parohie.

Credinciosii vor primi Pasti sau Sfanta Lumina din pragul casei ori de la fereastra, fara a iesi in strada, iar in zona locuintelor multifamiliale acestea vor fi inmanate unui reprezentant desemnat care va purta echipament de protectie . In spitalele unde nu exista preot de caritate, cadrele Ministerului Afacerilor Interne aflate in misiune in noaptea de Inviere vor distribui Sfanta Lumina la unitatile medicale, precum si la centre sociale si centrele de carantina.

Pe perioada Sarbatorilor Pascale angajatii structurilor teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne impreuna cu cei din Ministerul Apararii Nationale si politistii locali vor fi la datorie si vor asigura in judet masurile de ordine si siguranta publica.

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Maramures solicita cetatenilor sa respecte prevederile ordonantelor militare, masurile stabilite de autoritati in aceasta perioada, regulile de distantalizare sociala/fizica si masurile de igiena.

Responsabilitatea actiunilor fiecaruia dintre noi, purtarea mastii in spatii publice sau a altor materiale de protectie a gurii si nasului, conform hotararii Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta va contribui la prevenirea si limitarea infectiei cu COVID-19.

Reamintim populatiei sa se informeze doar din surse oficiale. Informatii cu privire la persoanele infectate cu COVID-19, starea lor de sanatate si numarul de teste efectuate sunt comunicate doar la nivel central de catre Grupul de Comunicare Strategica.

alergare in jurul mesei trei kilometri
Citeste
Mesajul deputatului dr. Viorica Chereches de Paste: Sarbatoarea sarbatorilor aduce lumina in suflet!
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.