Patrula de politie snopita in bataie la berbesti in miez de noapte

Purtatorul de cuvant din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Sighetu Marmatiei este imputernicit sa aduca la cunostinta opiniei publice urmatoarele:

Procurori ai Parchetului de pe langa Judecatoria Sighetu Marmatiei au finalizat cercetarile si au dispus trimiterea in judecata a inculpatului CVC – fata de care a fost dispusa masura preventiva a controlului judiciar – pentru savarsirea infractiunilor de ultraj, prevazute de:
– art. 257 alin.1 si 4 Cod penal raportat la art. 193 alin.1 Cod penal;
– art. 257 alin.1 si 4 cod penal raportat la art. 193 alin.2 Cod penal
cu aplicarea art. 38 alin.1 Cod penal

Prin rechizitoriu, in sarcina inculpatului s-a retinut ca in noaptea de 1/2 aprilie 2020, in jurul orei 0.00 , in timp ce se deplasa impreuna cu alte doua persoane pe DN 19, pe raza localitatii Berbesti a fost oprit de catre o patrula de politie din cadrul Sectiei 5 Politia Rurala Ocna Sugatag care, in exercitarea atributiilor de serviciu efectua verificari privind respectarea masurilor dispuse prin Ordonanta militara nr. 3 / 2020.

Solicitandu-i-se actul de identitate si declaratia pe propria raspundere privind motivele pentru care a parasit domiciliul, inculpatul nu a prezentat aceste inscrisuri si a avut un comportament fata de agentii de politie. A exercitat acte de violenta asupra acestora, iar unul dintre lucratorii de politie, in urma agresiunii comise de catre inculpat, a suferit leziuni corporale ce au necesitat pentru vindecare un numar de 12 – 14 zile de ingrijiri medicale.

Dosarul a fost inaintat spre competenta solutionare Judecatoriei Sighetu Marmatiei.

Precizam ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si sesizarea instantei prin rechizitoriu, pentru judecarea cauzei, situatie care nu poate in nici un fel sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie de care beneficiaza inculpatul.

Comenteaza cu Facebook

Lectii de supravietuire: Salvamont Maramures a luat traseele turistice din judet si le-a marcat; Cand se termina pandemia ai ce vedea
Citeste
Gest de morosan: Un barbat din Berbesti a batut un politist care i-a solicitat declaratia pe proprie raspundere
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.