Patru maramureseni depistati la volan beti sau fara permis de conducrere

Curajul de a conduce in stare de ebrietate sau fara a detine permis ii poate costa libertatea pe patru barbati, depistati ieri de politistii rutieri. Trei dintre ei au fost opriti inainte de a produce accidente insa unul, "condus" de o concentratie mare de alcool, a provocat un accident de circulatie.


Accidentul s-a produs pe strada Dragos Voda din municipiul Sighetu Marmatiei. Intr-o curba la dreapta, soferul a pierdut controlul volanului, a ajuns pe sensul opus de mers si a intrat in coliziune frontala cu un autovehicul care circula regulamentar din sens opus. Din fericire nicio persoana nu a fost ranita. Testarea cu aparatul etilotest a relevat ca soferul care a pierdut controlul volanului avea o concentratie de 1.01 mg/l alcool pur in aerul expirat. Acesta a fost condus la spitalul din municipiu, unde i-au fost recoltate probe de sange in vederea stabilirii alcoolemiei.

Un alt sofer care a urcat la volanul autoturismului dupa ce a consumat alcool a fost depistat de politisti pe raza orasului Viseu de Sus. Testarea cu aparatul etilotest a relevat ca barbatul, in varsta de 53 de ani, avea o concentratie de 0.46 mg/l alcool pur in aerul expirat. In ambele cazuri politistii au intocmit dosare penale si continua cercetarile sub aspectul comiterii infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

Un alt pericol in trafic il reprezinta persoanele care conduc fara a detine permis de conducere. Fapta constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoarea de la unu la cinci ani. Un tanar de 19 ani risca o astfel de pedeapsa, dupa ce a fost depistat de politisti in timp ce conducea pe strada Victoriei din Borsa, fara a detine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Si un baimarean de 36 de ani, care avea dreptul de a conduce suspendat, a fost depistat in aceasta dimineata, in jurul orei 04.00, in timp ce conducea un autoturism pe bulevardul Independentei din Baia Mare. Pe numele amandurora politistii au intocmit dosar penal si continua cercetarile, urmand ca la finalizarea acestora sa propuna masuri legale.

Aproximativ 2 milioane de persoane au tranzitat frontiera in perioada sarbatorilor de iarna
Citeste
Politistii pot emite de acum ordin de protectie pe loc
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.