Patru baimareni si-au facut cultura de canabis la malul Lapusului

PERCHEZITII IN BAIA MARE La data de 16.10.2019, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Maramures impreuna cu ofiterii de politie judiciara din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Maramures au efectuat un numar de 9 perchezitii domiciliare pe raza teritoriala a municipiului Baia Mare, la locuintele a patru barbati, cu varste cuprinse intre 29 si 36 de ani, suspectati de savarsirea infractiunilor de trafic de droguri de risc si detinere fara drept de droguri de risc in vederea consumului propriu.

In cauza exista suspiciunea rezonabila ca, in perioada aprilie – octombrie 2019, inculpatii au infiintat doua culturi outdoor de canabis pe malul raului Lapusel, pe care le-au recoltat, materia rezultata fiind uscata, ambalata, iar ulterior comercializata catre persoane din anturajul acestora.

In urma cercetarilor efectuate in cauza s-a stabilita faptul ca, in noaptea de 11/12.10.2019 inculpatii au procedat la recoltarea uneia dintre culturile de cannabis, transportand intreaga masa verde rezultata cu un autoturism imprumutat, ulterior depozitand plantele recoltate intr-un apartament apartinand unui membru din familia unuia dintre inculpati, care a facilitat activitatea de depozitare punand la dispozitia acestora cheile imobilului respectiv, in deplina cunostinta de cauza.

Cu ocazia efectuarii perchezitiilor domiciliare au fost ridicate, in vederea continuarii cercetarilor, aproximativ 5 kilograme de substanta vegetala , o instalatie destinata cultivarii plantelor de cannabis indoor, precum si mai multe dispozitive utilizate la maruntirea substantei vegetale.

La data de 16.10.2019, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Maramures au dispus retinerea pentru o perioada de 24 de ore a celor 4 inculpati, urmand ca in cursul zilei de azi sa fie prezentati Tribunalului Mures cu propunere de arestare preventiva pentru o perioada de 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de catre Directia Operatiuni Speciale.
Actiunea a fost efectuata cu sprijinul Inspectoratului de Politie Judetean Maramures si Inspectoratului Judetean de Jandarmi Maramures.

Facem precizarea ca pe parcursul intregului proces penal persoanele cercetate beneficiaza de drepturile si garantiile procesuale prevazute de Codul de procedura penala, precum si de prezumtia de nevinovatie.

 

Comunicat de presa DIICOT

A vandut repede drujbele furate la pret de chilipir, dar tot repede a si fost prins
Citeste
Bogdan vodA / actualizare
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.