Patronii unei ferme de porci, acuzati ca arunca animalele moarte in curtile localnicilor

CAZ INCREDIBIL IN MARAMURES Proprietarii unei cunoscute ferme de porci din Maramures, localitatea Manau, sunt acuzati ca arunca porci morti in curtile localnicilor. Acuzatiile vin din partea unor locuitori din zona si sunt cu atat mai grave cu cat pesta porcina africana care a facut ravagii in Romania nu a disparut, inca, complet din judetul Maramures.

Locuitorul revoltat a publicat pe reteaua de socializare Facebook un clip video in care se poate observa un animal mort aruncat in curtea unui satean.

"Priviti domnilor directori de la toate institutiile competente cum functioneaza ferma de porci din localitatea MANAU cu porci morti aruncati in gradinile vecinilor din apropiere iar pe dumneavoastra nu va intereseaza ca inca va mai sustine PSD-ul", a fost mesajul barbatului.

Istoria fermei de porci din Manau nu duce lipsa de scandaluri. In 2011, localnicii s-au revoltat impotriva functionarii fermei, peste 100 de oameni blocand chiar intrarea in curtea fermei a doua tir-uri care transportau animalele. De asemenea, Garda de Mediu a amendat proprietarii fermei si a suspendat activitatea acesteia timp de 45 de zile.

Ulterior, in luna mai a anului 2012, datorita revoltei satenilor si a controlului Garzii de Mediu incheiat cu suspendarea activitatii pe termen scurt, Consiliul Local Ulmeni a votat retragerea acordului de functionare emis pentru ferma in 2011.

Adrian Barbur

Gabriel Zetea, reactie dura dupa acuzatiile lui Klaus Iohannis pe cazul Caracal
Citeste
Maramuresenii invitati la un concurs de caligrafie
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.