Parlamentar de maramures cere public lamuriri despre inmormantarea din baia mare


Senatorul Ioan Iustin Talpos a adresat Ministerului Afacerilor Interne si Prefecturii Maramures o scrisoare deschisa in care solicita detalii privind masurile care au fost luate la o inmormantare care a avut loc in Baia Mare, in data de 26 aprilie, o scrisoare pe care o redam integral.

Catre Ministerul Afacerilor de Interne,
Prefectura Maramures,
Domnule ministru,
Domnule prefect,

Subsemnatul Talpos Ioan Iustin, in calitate de senator in circumscriptia electorala nr. 26 Maramures, prin prezenta sesizare va aduc la cunostinta urmatoarele:
In data de 26 aprilie 2020, in localitatea Baia Mare, jud. Maramures, atat in incinta cimitirului Tanatorio de pe Bulevardul Unirii, cat si de-a lungul soselei si a terenului din zona, site de persoane au participat la o inmormantare, incalcandu-se astfel prevederile Ordonantei Militare privind masurile de prevenire a raspandirii COVID-19, din 21 martie 2020, unde este specificat clar faptul ca la actele liturgice-religioase de acest tip poate participa un numar de maximum opt persoane. Extrem de grav este si faptul ca la fata locului au fost prezenti jandarmi si politisti care nu au luat masurile care se impun in aceste situatii, ci doar au supravegheat multimea.
Desi punctul de vedere oficial al CJSU Maramures sustine faptul ca slujba de inmormantare s-a desfasurat respectand prevederile ordonantei militare, imaginile relatate in presa arata faptul ca aceasta afirmatie este falsa. In acest sens anexez site-urile cu imagini de la fata locului, de unde se poate vedea realitatea celor petrecute.
Acest exemplu de comportament negativ pune in pericol sanatatea si integritatea maramuresenilor si ia in deradere toate eforturile depuse in aceasta perioada de institutiile statului pentru a limita raspandirea coronavirsului.
Domnule ministru, domnule prefect, aceste situatii nu se mai pot repeta, nimeni nu este mai presus de lege! Va solicit sa transmiteti public masurile luate cu privire la modalitatea de interventie a politistilor.
Senator Ioan-Iustin Talpos
Circumscriptia electorala nr. 26 Maramures

Sanctiuni de peste 180
Citeste
Un barbat de 56 de ani din borsa si-a pierdut viata dupa ce tractorul s-a rasturnat peste el
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.