PARANGHELIA DE LA COLTAU: Au amendat "organizatorul" cu 2.000 de lei. Cine este? E secret de stat (ACTUALIZARE)

"Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Maramures comunica faptul ca imaginile publicate in mediul online cu un eveniment privat desfasurat in localitatea Coltau, in care nu s-au respectat in perioada starii de alerta prevederile legale, respectiv masurile de prevenire si limitare a infectiei cu virusul SARS-CoV-2 au fost analizate de catre institutiile abilitate. Organizatorul evenimentului a fost sanctionat contraventional in conformitate cu prevederile Legii nr. 55/2020 cu suma de 2.000 de lei" transmite CJSU Maramures.

Cine este organizatorul? "Este vorba despre protectia datelor personale. Politia nu a comunicat din acest motiv nume si prenume" transmite CJSU Maramures pe grupul jurnalistilor de whatsapp.

Dar participantii?& Primarul comunei, viceprimarul, deputatul UDMR care au stat bot in bot la paranghelia "privata" au patit ceva? Deocamdata absolut NIMIC.& Stim doar ca la momentul respectiv cel putin primarul era chemat la audieri la politie.

"Politia continua cercetarile pentru identificarea tuturor persoanelor care au participat la eveniment" transmite pe acelasi grup, CJSU Maramures.

E si greu cu cercetarile astea. Presa le-a furnizat "mura-n gura" imaginile video de la paranghelie si ei inca sunt incercetare la mai bine de o saptamana de la paranghelie. Asta da "SIGURANTA SI INCREDERE"!

In loc de concluzii! Asteptam cu interes si rezultatele anchetei de la biserica din Ieud sau de la Manastirea Rohia din ziua de Sfanta Maria. Pana acum s-au "spalat pe maini" cu 2.000 de lei amenda pentru organizatorii slujbei de la Manastirea Moisei.

ACTUALIZARE: INCREDIBIL - Deputatul Apjok sustine ca paranghelia ar fi fost eveniment cultural. Mai mult sustine ca saptamanal sunt chefuri electorale in cartierul de rromi

Deputatul Norbert Apjok spune ca a fost vorba despre un eveniment privat, o masa festiva si ca s-au respectat normele de distantare sociala. In plus, parlamentarul spune ca nu a fost vorba despre vreun eveniment cu caracter electoral.

,,Am fost invitat la un eveniment privat organizat in aer liber. Din cate se poate observa din materialul video aparut pe net, era o masa festiva, fara muzica, petrecere sau alte actiuni, mesele erau la o distanta de 3 metri intre ele.& Conform legislatiei in timpul starii de alerta evenimentele culturale in spatiul deschis pot gazdui pana la 500 de participanti.& Aici nu cred ca erau mai mult de 50. Dar cu toate acestea, fiind un eveniment privat la sarbatoritul in gradina, legea nu se refera la acesta. Faptul ca cineva, care nu era nici gazda, nici relatia gazdei evenimentului a postat pe Facebook despre acest eveniment si l-a numit una electorala, nu o face chiar sa si fie electorala. Cum sa inviti oamenii la altcineva acasa? Pe ce principiu? Era o gluma. Din cate am inteles persoana cu postarea a dorit sa il intepe pe (n.red. - cetatean in Coltau),& care din martie aproape saptamanal a tinut chefuri electorale in cartierul romilor, fara a respecta orice fel de distantare sociala", a explicat, pentru DirectMM.ro, deputatul Norbert Apjok.

CITESTE SI

Articolul PARANGHELIA DE LA COLTAU: Au amendat "organizatorul" cu 2.000 de lei. Cine este? E secret de stat (ACTUALIZARE) apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

Coronavirus, 18 august 2020: Maramuresul a ajuns la un total de 841 cazuri de COVID-19 de la inceputul pandemiei (17 noi). Tot peste o mie cazuri noi in tara
Citeste
Cod portocaliu valabil pana la ora 17:00. Vine urgia peste 14 localitati din Maramures
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.