Pagube uriase in baia mare si hideaga

Urmare a avertizarilor COD ROSU care au vizat grindina de mari dimensiuni, vijelie puternica, intensificari puternice ale vantului, descarcari electrice frecvente si averse torentiale, la nivelul judetului Maramures pana la ora 19:30 au fost semnalate urmatoarele efecte:


– In municipiul Baia Mare 10 acoperisuri de bloc distruse, 8 acoperisuri de case, mai multe autovehicule avariate si peste 100 de copaci doborati. De asemenea un autoturism a ramas blocat din cauza unor arbori cazuti pe carosabil. In autoturism se aflau 4 persoane, 3 copii si un adult. Acestia nu au suferit rani in urma prabusirii arborilor.
– In localitatea Hideaga au fost distruse circa 5 acoperisuri de casa, mai multe autovehicule si mai multi arbori cazuti.

Efectivele ISU Maramures sunt si in acest moment pe teren pentru inlaturarea efectelor negative si pentru a veni in sprijinul cetatenilor.

Totodata, pompierii maramureseni ii sfatuiesc pe cetateni ca in caz de fenomene meteo imediate sau de vant puternic sa se adaposteasca in imobile sau in spatii inchise care le asigura protectia. In cazul in care persoanele sunt surprinse in spatii deschise, trebuie sa se indeparteze rapid din acea zona.

Cetatenilor se recomanda sa anunte imediat autoritatile prin numarul 112, daca au informatii despre persoane care se afla in pericol sau alte situatii care pot afecta negativ comunitatile.

CE URMEAZA?

Autoritatile au emis cod portocaliu de inundatii. Sunt asteptate scurgeri importante de pe versantii muntilor, viituri pe raurile mici, dar si depasiri ale cotelor de inundatii ale raului Somes.

De altfel, la Jibou drumurile au fost deja acoperite de ape.

Judecat fiindca a raspandit pesta porcina in judet
Citeste
Gest simbolic pentru Eparhia de Maramures
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.