Pagube de peste 2,4 milioane de mii de lei provocate de inundatii in iunie si iulie, in Maramures

BILANTUL VERII Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Maramures, reunit in sedinta extraordinara, a aprobat raportul de sinteza al efectelor produse de fenomenele hidrometeorologice periculoase produse in lunile iunie si iulie pe raza judetului Maramures.

"Prin ordin al prefectului au fost constituite echipe mixte care s-au deplasat in teritoriu si au procedat la constatarea si evaluarea pagubelor produse pe raza a cinci unitati administrativ-teritoriale . Valoarea pagubelor produse de fenomenele hidrometeorologice periculoase este de peste 2,4 milioane mii lei", a spus prefectul Vasile Moldovan.

Precipitatiile abundente sub forma de ploaie au contribuit la scurgeri de pe versanti, respectiv la cresterea debitelor unor vai si paraie care s-au revarsat si au afectat 30.33 km de strazi, 0,8 km de drum agricol. Torentii formati pe versanti au transportat aluviuni care au colmatat un podet. De asemenea, suvoaiele de apa au afectat un zid de sprijin pe o lungime de 435 metri, respectiv au erodat un mal pe o suprafata de 50 de metri. Raportul de sinteza a fost transmis la Ministerul Afacerilor Interne, respectiv Departamentul pentru Situatii de Urgenta.

 

Informatii furnizate de CJSU Maramures

Serviciul de permise si pasapoarte din Baia Mare va fi inchis vineri
Citeste
Un nou scandal in Olt: sofer de microbuz acuzat ca a pipait si hartuit o fetita de 13 ani
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.