Padurar impuscat si aruncat intr-o rapa de hotii de lemn in comuna lapus

Caz socant in aceasta seara in Maramures. Un padurar a fost gasit mort aruncat intr-o rapa din padurea Rogozului, comuna Lapus.

Conform informatiilor noastre, apelul la 112 s-a facut in jurul orei 19.00, cand in zona, spun sursele noastre, ar fi fost anuntat in furt de lemn.

Padurarul in varsta de aproximativ 30 de ani, tata a trei copilasi, s-a deplasat in zona amintita.

Deocamdata nu se stie cum, dar barbatul ar fi fost impuscat si aruncat intr-o rapa.

La aceasta ora la fata locului sunt criminalistii din cadrul IPJ Maramures care au demarat cercetarile sub coordonarea unui procuror criminalist.

De altfel, directorul general RN, George Mihailescu, a postat pe facebook un mesaj cutremurator.

😢✝️. Din pacate aveam o seara trista !

📍💔. La Directia Silvica Maramures, Ocolul silvic Strambu Baiut in aceasta seara hotii de lemne au omorat cu violenta pe padurarul P.L. Violenta fost extrema, astfel ca nu o pot descrie !
Sunt la Maramures, in drum spre rapa unde l-au aruncat !
❗️✝️ Riscurile la care sunt supusi silvicultorii au legatura cu violenta semanata in societate !
🙏🌳 Noi facem lucruri bune: plantam, crestem si ingrijim padurea, care este cel mai mare dar harazit omului pe pamant de Dumnezeu !
⁉️😢 Ce au cu noi ?

Dumnezeul sa-l ierte si sa-l odihneasca in ceruri !

Actualizare – IPJ Maramures

In aceasta seara, intr-o padure dintre localitatile Rogoz si Lapusul Romanesc, a fost gasit decedat un barbat in varsta de 30 de ani. S-a constituit echipa complexa de cercetare care desfasoara activitati pentru stabilirea cu exactitate a imprejurarilor in care a decedat barbatul.

Actualizare – Tribunalul Maramures

"Am fost sesizati cu privire la un caz de persoana gasita decedata prin impuscare. Este vorba despre un organ silvic gasit mort. Procurorul de caz se deplaseaza la fata locului. Incidentul a avut loc intr-o zona montana situata intre Rogoz si Baiut. Din primele informatii, a fost vorba despre o arma de vanatoare. Cauza a fost inregistrata sub aspectul savarsirii infractiunii de omor", a declarat Bogdan Gabor, prim-procuror adjunct al Parchetului de pe langa Tribunalul Maramures.

Actualizare – Romsilva

"Un padurar a informat faptul ca se intamplase ceva gresit pe sectorul sau. A anuntat seful de district, care, la randul sau, a anuntat politia. A durat jumatate de ora pana cand a sosit echipajul de politie si l-a gasit pe padurar decedat. Este o zona dificila. Este o atmosfera grea, nu va pot descrie. Este un eveniment incredibil, de o violenta extrema. Eu sunt in Maramures acum, pentru a afla mai multe chestiuni. Va dati seama? L-au impuscat pe padurar cu PROPRIA LUI ARMA! L-au impuscat in omoplatul drept si nu numai! Liviu Pop a ramas cu trei copii orfani din cauza celor care au furat padurea. Noi pazim si padurile private, asta a fost si aici! Padurea se apara! Rog pe toata lumea sa nu mai instinge la violenta si sa inteleaga faptul ca personalul silvic ingrijeste padurea", a declarat George Mihailescu, directorul Romsilva.

in recital la Colegiul de Arte din Baia Mare
Citeste
Padurar ucis si aruncat intr-o rapa de hotii de lemne din Lapus
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.