Pacienti din Maramures, Salaj si Satu Mare, tratati in Laboratorul de Radioterapie al Spitalului Judetean din Baia Mare

Conducerea Spitalului Judetean de Urgenta ,,Dr. Constantin Opris" Baia Mare (SJUBM) informeaza ca, Laboratorul de Radioterapie din cadrul unitatii a functionat din plin si in perioada starii de urgenta, respectiv de alerta. Mai mult, specialistii unitatii au preluat o parte din pacientii care nu au avut posibilitatea de a se trata in alte centre de radioterapie din cauza pandemiei cu virusul SARS COV 2.

In perioada 16.03-15.06.2020 in cadrul laboratorului au fost tratati 130 pacienti, dintre care 105 din Maramures, 20 de pacienti din Satu Mare si 5 din Salaj. Potrivit medicului sef al Laboratorului de Radioterapie, dr. Constantina Felicia, tipurile cele mai frecvente de cancere de care sufera pacientii care s-au prezentat in perioada mai sus mentionata sunt: tumori de san (30), tumori ale sferei genitale feminine (23), tumori de prostata (16), tumori pulmonare(14), tumori din sfera ORL (13), tumori rectale(11), tumori vezicale (4).

Numarul total de tratamente realizate anul curent, pana la 15.06.2020 este de 3832.
,,Mentionam ca, in perioada starii de urgenta in laboratorul de radioterapie s-a lucrat din plin preluand o parte din pacientii care nu au avut posibilitatea de a se trata in alte centre de radioterapie din cauza pandemiei cu virusul SARS COV 2", a precizat dr. Constantina Felicia.

Laboratorul de radioterapie functioneaza din luna mai 2019 si este in relatie contractuala cu Casa de Asigurari de Sanatate Maramures din luna iunie 2019.
In dotarea laboratorului exista un accelerator liniar cu 2 energii ale fotonilor (de 6 si respectiv 15 MV) si un simulator CT pentru simularea planurilor de tratament.
Obiectivul principal de activitate al laboratorului este tratamentul prin radioterapie externa al tumorilor maligne pentru pacientii din ambulator, cu internare de zi, si pentru pacientii internati in Spitalul Judetean Baia Mare.
Preluarea in tratament a pacientilor care au indicatie de radioterapie se face in urma unui consult programat in preabil la telefon 0262205100, interior 2049 sau 2050.
Pacientii care solicita consult vor avea asupra lor biletul de trimitere si documente medicale/investigatii referitoare la boala de care sufera.

Programul de activitate in zilele lucratoare este:

  • tratamente: – zilnic 7 - 19
  • consultatii: – luni 8 - 12
  • marti 8 - 12
  • miercuri 8 - 12
  • joi 9 - 12
  • vineri 8 - 11

Articolul Pacienti din Maramures, Salaj si Satu Mare, tratati in Laboratorul de Radioterapie al Spitalului Judetean din Baia Mare apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

FOTO: Accident pe DN 18B. O autoutilitara a ajuns in sant
Citeste
FOCAR COVID-19: 13 angajati ai Spitalului Municipal Sighet, depistati pozitiv
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.