64 de misiuni, 200 de persoane verificate, sanctiuni de peste 130

In ultimele 24 de ore, structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne, politisti locali, si ale Ministerului Apararii Nationale au executat, pe raza judetului, in sistem integrat, 64 de misiuni.

Au fost angrenate 156 de efective care au procedat la asigurarea pazei locatiilor de carantinare, la verificarea persoanelor aflate in evidente cu privire la respectarea masurii de izolare la domiciliu, la fluidizarea circulatiei rutiere si escortarea convoaielor alcatuite din vehicule ale cetatenilor care au venit in tara, la mentinerea ordinii si sigurantei publice, la depistarea si identificarea persoanelor care se sustrag masurii de izolare la domiciliu, la verificarea respectarii de catre societatile comerciale si persoanele fizice autorizate a interdictiilor impuse prin ordonantele militare, la actiuni de combatere a criminalitatii economice.

Pentru executarea misiunilor au fost utilizate 34 mijloace de mobilitate. Au fost verificate peste 200 de persoane cu privire la respectarea masurii de izolare la domiciliu. S-au preluat de la punctele de trecere a frontierei de stat 15 persoane venite din state aflate in zona rosie de risc pentru a fi conduse in carantina institutionalizata.

S-au aplicat 81 de sanctiuni contraventionale in valoare de 130055 lei pentru nerespectarea prevederilor legislatiei in vigoare. In perioada executarii misiunilor au fost depistate, identificate si sanctionate contraventional 57 de persoane care nu au respectat interzicerea deplasarii in afara locuintei/gospodariei, in conformitate cu prevederile Ordonantei Militare nr.3/2020. Sunt 16 locatii de carantinare la nivelul judetului nostru. In izolare la domiciliu se afla 136 de persoane, statistica care include si membri familiei.

Sunt in carantina 333 de cetateni veniti din state situate in zona rosie si care in conformitate cu procedurile stabilite au intrat in carantina institutionalizata.

Prefectul Nicolae-Silviu Ungur, presedintele Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Maramures solicita cetatenilor sa respecte prevederile ordonantelor militare, normele de igiena si de distantare sociala/fizica recomandate de catre specialisti.

Spalarea mainilor, dezinfectarea obiectelor utilizate , dar si a suprafetelor sunt masuri de protectie pentru limitarea si raspandirea infectiei cu noul Coronavirus. Informatiile referitoare la persoanele infectate cu COVID-19, starea de sanatate, numarul de teste sunt comunicate la nivel central de catre Grupul de Comunicare Strategica.

Coronavirus, 23 aprilie 2020: 67 cazuri in Maramures , 2.478 vindecati, 527 decedati, 236 la ATI
Citeste
Francul elvetian si aurul au atins noi maxime istorice pe piata valutara
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.