Orasul unde se parcheaza haotic

Mai multe fotografii realizate in diferite zone ale orasului Borsa arata modul in care se parcheaza in micutul orasel de la poalele Pietrosului Rodnei. E drept, nu putem pune toti soferii in aceeasi oala, insa "obiceiul" de a parca unde "te taie capul" este arhicunoscut deja nu numai in Maramures, ci la nivelul intregii tari.
Incepem cu un exemplu de pe drumul care leaga centrul orasului Borsa de cartierul Baia Borsa. Acolo, trotuarele sunt pur si simplu sufocate de autoturisme. Pietonii practic sunt nevoiti sa circule pe partea carosabila pentru a se putea deplasa. Ceea ce fireste ii pune in mare pericol.

Continuam cu un alt exemplu. Chiar pe strada Floare de Colt, in apropierea Primariei Orasului Borsa. Cu toate ca exista loc de parcare marcat si semnalizat, un sofer a decis sa isi lase vehiculul cum a apucat. Credem ca nu a stiut sa efectueze parcarea laterala, cel mai probabil lipsind de la orele de practica de la scoala de soferi cand s-a predat acest mod de parcare.

Un alt cititor ne-a trimis fotografii realizate in alta zona a orasului. Iata ce ne scrie acesta: "Cei care conduc Borsa nu inceteaza sa parcheze unde ii taie capul. Nu iese nimeni in calea lor pentru a ii opri. Este si exemplul unui borsean cercetat in dosarul Boldozerul. El parcheaza pe pistele pentru biciclete, cat si la coltul strazii, fix pentru a incurca circulatia. De ce nu se iau masuri impotriva lor? Pentru ca au influente mari. Apoi vedeti in fotografi ca au si folii neomologate aplicate pe geamurile din fata ale masinii. Ori eu stiu ca este interzis de lege. Si nimeni nu il vede".

Pentru a cere si un punct de vedere oficial, ne-am adresat Primariei orasului Borsa. Edilul, Sorin Ion Timis, a declarat: "In ultimele zile au fost aplicate zeci de amenzi pentru parcarea neregulamentara a autoturismului, pentru parcarea vehiculului pe alei pietonale sau piste de biciclisti. Nu ne vom opri din a aplica legea si ii vom sanctiona pe cei care gresesc".

Incendiu la Primaria Basesti
Citeste
Romania este in prima urna valorica la tragerea la sorti pentru EURO 2020
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.