Orasul tautii magheraus, atestat ca statiune turistica de interes local

Guvernul Romaniei, la initiativa Ministerului Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri, a adoptat joi, 07 mai 2020, Hotararea pentru aprobarea atestarii unor localitati sau parti din localitati, ca statiuni turistice de interes national, respectiv local si pentru modificarea anexei nr. 1 si anexei nr. 5 la Hotararea Guvernului nr. 852/2008 pentru aprobarea normelor si criteriilor de atestare a statiunilor turistice.

In urma verificarii indeplinirii criteriilor legale, la solicitarea autoritatilor administratiei publice locale, localitatile Tasnad au fost atestate ca statiuni turistice de interes national.

Totodata, avand in vedere potentialul turistic, dar si resursele naturale si antropice, localitatile Tautii Magheraus au fost atestate ca statiuni turistice de interes local.

Pe termen lung si mediu, atestarea localitatilor mai sus mentionate ca statiuni turistice de interes national, respectiv local, va crea un impact socio-economic pozitiv. Acestea vor putea fi promovate cu noul statut si astfel vor avea sanse mai mari ȋn atragerea de finantari nerambursabile. Spre exemplu, investitorii ar putea accesa finantari structurale europene pentru construirea de structuri de primire turistice, fapt ce va contribui la cresterea numarului turistilor de pe piata interna si externa. De asemenea, avȃnd ȋn vedere efectul multiplicator al turismului ȋn sectoarele economice conexe, precum transporturile, constructiile, agricultura, artizanatul si comertul cu amanuntul, realizarea unor proiecte de dezvoltare a turismului ȋn localitatile atestate statiuni turistice vor genera efecte benefice pentru dezvoltarea economica si cresterea calitatii vietii a rezidentilor acestor zone.

Totodata, pentru a sprijini dezvoltarea localitatilor care au potential turistic ridicat si dispun de resurse turistice, dar sunt situate in zone montane cu relief neuniform sau cuprind arii protejate in care nu se poate interveni, au fost completate criteriile de atestare a statiunilor turistice prevazute in Anexa nr. 1 la Hotararea Guvernului nr. 852/2008, in sensul permiterii sistemelor individuale de colectare si epurare, care asigura acelasi nivel de protectie ca si sistemele centralizate de canalizare si epurare.

Pana la acest moment, in Romania sunt atestate 51 de statiuni turistice de interes national si 77 de interes local.

21 de ani de la un eveniment istoric pentru Romania: vizita Sfantului Parinte Papa Ioan Paul al II-lea
Citeste
APIA incepe plata subventiei la motorina
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.