Opt persoane exploatau pietre ornamentale din aria naturala protejata de pe varful negru – taul negru

Ieri, 20 august, politistii Serviciului de Ordine Publica din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Maramures, impreuna cu politisti din cadrul Politiei municipiului Sighetu Marmatiei au organizat o actiune pentru prevenirea si combaterea furturilor din patrimoniul national.

In timpul activitatilor desfasurate ieri, politistii au urmarit depistarea persoanelor care exploateaza/extrag, transporta si comercializeaza andezit din aria naturala protejata de pe Varful Negru – Taul Negru. Activitati specifice in domeniu au fost desfasurate si pe raza municipiului Sighetu Marmatiei.

In acest context, politistii au prins in flagrant opt barbati, toti domiciliati in Sighetu Marmatiei, cu varste cuprinse intre 16 si 55 de ani, care exploatau si transportau placi de andezit fara a detine autorizatiile sau acordurile necesare in acest sens. De asemenea, politistii au depistat echipamente, unelte, autoturisme, folosite de acestia la activitatile ilegale pe care le desfasurau.

Activitatile politistilor au continuat in cartierul Iapa din Sighetu Marmatiei, unde au fost gasiti 63 de paleti de piatra ornamentala, expusi la vanzare, pentru care persoanele care ii comercializau nu au putut prezenta documentele de provenienta.

Ca urmare a celor constatate ieri, politistii au dispus indisponibilizarea a doua autoturisme de teren folosite la transportul materialelor, trei remorci artizanale si unelte folosite la exploatare si aproximativ 60 tone de piatra ornamentala – placi de andezit.

In cauza politistii au intocmit dosar penal si continua cercetarile sub aspectul comiterii infractiunii de executare de activitati miniere fara permis sau licenta.

Activitatile politistilor au fost desfasurate in colaborare cu specialisti din cadrul Garzii Nationale de Mediu – Comisariatul Judetean Maramures si Agentiei Nationale pentru Arii Protejate – Serviciul Teritorial Maramures si au fost sprijinite si de luptatori din cadrul Serviciului de Actiuni Speciale Maramures, politisti din cadrul Grupei Canine si Serviciul Criminalistic.

Prejudiciu de aproape 7
Citeste
Fata de de 15 ani, fugita de acasa, gasita de politistii din tautii magheraus
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.