Opt persoane, care conduceau in stare avansata de ebrietate, depistate de politisti

Cele mai mari concentratii de alcool in cazul persoanelor care conduceau autovehicule au fost constatate in acest weekend de politistii care au actionat pe raza localitatilor Recea si Mara.


Ieri, in jurul orei 10.40, politistii au oprit un autoturism condus pe raza localitatii Recea si au identificat la volan un barbat care 52 de ani, care avea o concentratie de 1,23 mg/l alcool pur in aerul expirat. In noaptea de sambata spre duminica, la ora 00.25, politistii din Ocna Sugatag au efectuat semnalele regulamentare de oprire a unui autoturism care circula pe raza localitatii Mara. Conducatorul auto si-a continuat deplasarea pana in curtea unui imobil, unde a fost identificat si testat cu aparatul etilotest: tanar de 33 de ani, cu o alcoolemie de 1,12 mg/l alcool pur in aerul expirat.
Alti soferi care au condus cu o concentratie de peste 0.40 mg/l alcool pur in aerul expirat au fost depistati de catre politistii Serviciului Rutier, cei din Baia Sprie, Somcuta Mare, cei din cadrul Sectiei 1 Politie Rurala Grosi si Sectiei 4 Politie Rurala Leordina.
La Baia Mare, un barbat care conducea si fara permis si in stare de ebrietate, a produs un accident pe strada Valea Borcutului. Politistii au stabilit ca baimareanul, care ar fi pierdut controlul directiei de mers intr-o curba, a parasit partea carosabila si a ajuns in gardul unui imobil. Testarea cu aparatul etilotest a indicat o concentratie de 0,73 mg/l alcool pur in aerul expirat, iar verificarile politistilor au relevat ca acesta nu detine permis de conducere.

In toate cazurile au fost intocmite dosare penale si se continua cercetarile.

22 de soferi deveniti pietoni la inceput de primavara

La inceput de primavara politistii Serviciului Rutier impreuna cu cei din Somcuta Mare au reluat actiunile pentru prevenirea accidentelor de circulatie produse pe fondul vitezei excesive. De aceasta data, actiunea a fost organizata in colaborare cu politistii Serviciului Rutier Salaj, in sistem cascada.
Aparatura radar din dotare a surprins 98 de autovehicule, ai caror conducatori auto au condus cu viteza peste limitele legale. Alte 14 sanctiuni contraventionale au fost aplicate pentru depasiri neregulamentare, neutilizarea centurii de siguranta sau utilizarea telefonului mobil.
De asemenea, politistii au dispus retinerea a 22 de permise de conducere, 20 pentru viteza excesiva si doua pentru depasire neregulamentara.
Valoarea amenzilor aplicate a depasit suma de 83 000 de lei.

Prinsi de politisti la scurt timp dupa ce au sustras 100 de lei

Politistii din Borsa au actionat cu operativitate azi-noapte, dupa ce au fost sesizati cu privire la comiterea unui furt. Persoana vatamata, un tanar din oras, le-a precizat politistilor ca doua persoane i-au smuls din mana 100 de lei, in timp ce se afla pe strada 22 Decembrie.
Verificarile politistilor au dus la identificarea a doi tineri din Borsa, banuiti de comiterea furtului, iar banii au fost recuperati si predati partii vatamate.
Politistii au intocmit dosar penal si continua cercetarile sub aspectul comiterii infractiunii de furt calificat, urmand a fi dispuse masuri legale.

Pentru ca nu detine permis de conducere…si-a dat alta identitate

Ieri dupa-amiaza, politistii au oprit pentru verificari un autoturism condus pe D.J. 186, Salistea de Sus-Sacel. Persoana de la volan le-a prezentat politistilor certificatul de inmatriculare si asigurarea autoturismului condus, declarand ca documentele personale nu le are asupra sa. Totodata, acesta le-a precizat politistilor cum se numeste, precum si data nasterii.

Intrucat au avut suspiciuni cu privire la informatiile care le-au fost transmise, politistii au efectuat verificari stabilind ca barbatul a incercat de fapt sa-i induca in eroare cu privire la identitatea sa. Astfel s-a stabilit ca de fapt are 34 de ani, este domiciliat in comuna Stramtura si nu detine permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule.
In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

Tanar care a produs un accident si a parasit locul faptei, identificat la scurt timp de politistii din Targu Lapus

Sambata seara, la ora 23:30, politistii din Targu Lapus au intervenit la un accident de circulatie produs pe raza localitatii Strambu Baiut. O persoana care a condus un autoturism, a pierdut controlul directiei de mers, a patruns pe contrasens, a parasit partea carosabila si a intrat in coliziune cu gardul unui imobil. Dupa producerea accidentului, persoana care se afla la volan a luat de pe autoturism placutele cu numarul de inmatriculare si a parasit locul faptei fara anuntarea politiei.
La aproximativ doua ore, politistii au identificat un tanar de 28 de ani, din comuna Cernesti, banuit de comiterea faptei. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,23 mg/l alcool pur in aerul expirat apoi i-au fost recoltate probe biologice de sange in vederea stabilirii alcoolemiei.
A fost intocmit dosar penal si se continua cercetarile, urmand a fi dispuse masuri legale.

A produs accident si a parasit locul faptei
Citeste
actiuni in domeniul exploatarii resurselor minerale
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.