Opt jurnalisti din maramures si satu mare precum si contactii lor in izolare

Se intampla in Satu Mare! De rasul curcilor ce e acolo…. Colegi din presa atat din Maramures, cat si din Satu Mare, opt la numar, au filmat la mijlocul acestei saptamani un barbat venit din Italia.

L-au filmat atat in PTF Petea, cat si pe gardurile Centrului unde era in carantina. Totul a fost bine pana aseara, cand barbatul a fost confirmat pozitiv.

Una dintre stirile in urma careia este haos in Satu Mare. Opt jurnalisti din doua judete, dar si contactii lor in autoizolare.

Ce spun jurnalistii satmareni si maramureseni – ObiectivSM.ro, PresaSM.ro.

"As vrea sa va pot arata print screenuri de la conversatiile presei cu autoritatile pe tema coronavirusului si cum autoritatile ajung sa ne rada in fata cand o colega le bate de pamant toata ancheta epidemiologica.

Mai pe scurt, autoritatile l-au intrebat pe cel depistat cu coronavirus " ba frate, cu cate lume ai intrat in contact?" si omul zice senin "o persoana". Asta fara sa conteze pentru nici o autoritate ca la tabere, unde a fost omul carantinat, au stat toti oamenii la gramada inainte ca unii sa fie relocati, atat ca nu s-au luat in brate unul pe altul.

Cand i se atrage atentia directoarei DSP ca de fapt is peste 40 de persoane care au avut contact cu omul, directoarea se ambaleaza si iese de pe grup.

Nu mai zic ca, din cauza incompetentei autoritatilor, am acum 3 colegi in izolare la domiciliu, dupa ce i-au luat interviu fix omului infectat. A trebui sa aflam asta de la colegii din Maramures, cu care autoritatile discuta corect si profesionist, iar colegii maramureseni i-au anuntat pe cei din Satu Mare ca au stat in apropierea celui infectat. A fost nevoie de milogiri la autoritatile satmarene ca sa li se confirme colegilor ca" da, ala cu virusu in el e ala cu care ati vb voi prin gard", ca sa stie colegii sa nu mai mearga la vecernie, la familie, la masa cu prietenii, ca sa nu cumva sa transmita virusul.

Daca colegii stiau de aseara cine e cel infectat, ar fi stat cuminti acasa, in izolare, de aseara, fara sa ia contact cu alte zeci de persoane.

Toate astea dupa ce sambata la amiaza ni s-a spus ca toti cei din Satu Mare din carantina au fost testati si rezultatul e negativ, ca pe seara sa aflam ca de fapt avem un caz pozitiv. Doamne da-ne intelepciune, ca daca ne dai putere…."

"Va datorez o a doua parte de aseara, da? No, sa vedem.

Sambata seara aflam ca avem un prim satmarean depistat pozitiv cu COVID-19. Presa se agita: o saptamana ba iin vama, ba la un centru de carantina, posibil sa se fi luat contact cu el. Stimabilei purtatoare de cuvant de la Prefectura i se cer detalii in privat, explicandu-i-se gravitatea situatiei, dar neh, nu se deranjeaza sa raspunda. Dimineata aflam ca depistatului pozitiv i s-a realizat ancheta epidemiologica si ghiciti ce: a intrat in contact cu o singura persoana. Noi evident am fost suspiciosi pentru ca.. .

Toate bune si frumoase, cumva rasuflam linistiti, pentru ca noi inca din cursul noptii am incercat sa aflam cine, ce si cum. Cateva ore mai tarziu, colegii de la Maramures arunca bomba: presa a fost in preajma individului.

Dar ce sa vedeti? Satmareanul nostru depistat pozitiv a stat cu colegii caranatinati, vreo 45 la numar, mai bine de o zi. Si nu izolati, ci impreuna, aproape au facut si o rascoala la centrul de carantina. Ce sa intelegem, cand purtatoarea de cuvant a prefectului efectiv refuza sa comunice? Noi ne agitam pe un grup de whatsapp, ea citeste si tace. Atat. Aaa, da.. grupul de DSP, sefa a iesit cand colega de la Mararamures a intrebat-o de ce nu au fost in stare sa efectueze o ancheta epidemiologica corecta, si de ce a fost nevoie sa le faca presa datoria.

Ce se intampla mai departe? Oameni – jurnalisti – intrati in autoizolare, masura de preventie.

www.vasiledale.ro, www.baiamare24.ro si www.dejnews.ro SUNT ALATURI DE VOI!!!

Comenteaza cu Facebook

Coronavirus: Principalele masuri luate in tarile din Europa
Citeste
Scolile din romania raman inchise pana dupa pasti
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.