Opt dosare penale pentru infractiuni rutiere intocmite in acest weekend de politisti

In acest weekend, politistii rutieri au fost solicitati sa intervina la patru accidente rutiere, provocate de persoane care au condus in stare de ebrietate si fara a detine permise de conducere. Alti patru soferi sunt cercetati dupa ce au fost depistati conducand cu o alcoolemie de peste 0.40 mg/l alcool pur in aerul expirat.

Ieri, un tanar de 24 de ani din Salistea de Sus, care nu a adaptat viteza intr-o curba periculoasa la stanga a pierdut controlul asupra directiei de mers si a intrat in coliziune cu gardul unui imobil din localitate. In urma accidentului a rezultat ranirea unui tanar de 29 de ani din Salistea de Sus, pasager in autoturism, care a fost transportat la spital si a ramas internat. Conducatorul auto a refuzat testarea cu aparatul etilotest si recoltarea mostrelor biologice de sange.

Un alt tanar, de 32 de ani, din Somcuta Mare, a condus un autoturism pe bulevardul Bucuresti din Baia Mare, iar la intersectia cu bulevardul Republicii nu a pastrat distanta de siguranta fata de un autoturism condus regulamentar de catre o femeie in varsta de 45 de ani, si a intrat in coliziune fata – spate cu aceasta. In urma impactului, tanarul de 32 de ani, a coborat de la volan si a inceput sa devina violent, manifestandu-se agresiv fata de un pasager din autoturismul condus de femeie si un martor la cele petrecute. Acesta emana halena alcoolica, insa a refuzat atat testarea cu aparatul etilotest cat si recoltarea probelor biologice de sange in vederea stabilirii alcoolemiei.

Un baimarean in varsta de 44 de ani care a condus un autoturism intre localitatile Satulung si Hideaga, a pierdut controlul directiei de mers si a ajuns in santul din drepta directiei de deplasare. In urma evenimentului a rezultat accidentarea usoara a conducatorului auto, insa acesta a refuzat deplasarea la spital. Barbatul a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,45 mg/l alcool pur in aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i s-a prelevat o mostra biologica de sange. In urma verificarilor efectuate de catre politisti s-a stabilit ca barbatul nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Si politistii din Ocna Sugatag au intervenit in localitatea Barsana, la un accident rutier soldat cu pagube materiale. Politistii au stabilit ca s-a produs un impact intre o autoutilitara si un utilaj agricol, care a fost condus de un barbat in varsta de 69 de ani, ce nu detine permis de conducere. De asemenea in urma verificarilor efectuate de catre politisti, a reiesit faptul ca utilajul agricol nu este inmatriculat.

Alti patru soferi au fost depistati in trafic de politistii rutieri la testarile cu aparatul etilotest au relevat ca aveau concentratii intre 0,41 mg/l –0,78 mg/l alcool pur in aerul expirat. Toti au fost condusi la spital pentru recoltarea de probe de sange.

In toate cazurile au fost intocmite dosare penale si se continua cercetarile, urmand a fi dispuse masuri legale.

Aparatele radar au functionat si in acest weekend

Sambata, 22 februarie, politistii Serviciului Rutier Maramures au actionat din nou cu aparatura radar din dotare pe mai multe artere de circulatie de pe raza judetului. Una dintre actiuni a fost organizata in colaborare cu politisti din cadrul Politiei orasului Targu Lapus pe D.N. 18B Berinta -Targu Lapus, D.J. 109 F Targu Lapus – Razoare. Au fost verificate 45 de autoturisme si au fost aplicate 37 de sanctiuni, aproape toate in cazul soferilor care au condus cu viteza peste limita legala.
O alta actiune de amploare a fost desfasurata pe D.J.108A – Buzesti – Salsig – Ulmeni, de catre politistii din Ulmeni in colaborare cu cei din Farcasa. De aceasta data au fost aplicate 26 de sanctiuni contraventionale.
Valoarea amenzilor aplicate in cadrul celor doua actiuni a fost de aproximativ 40 000 de lei. De asemenea, au fost retinute opt permise de conducere si a fost retras un certificat de inmatriculare.

Baimarenii, informati pe teme de protectie civila si prevenire a situatiilor de urgenta
Citeste
Cluburile din baia mare, luate la puricat de mascati
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.