Operatori economici din baia mare si sighetu marmatiei, verificati de politisti

Politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice au actionat in aceasta saptamana pe raza municipiilor Baia Mare si Sighetu Marmatiei, pentru prevenirea, descoperirea si combaterea faptelor care se comit in domeniul evaziunii fiscale si pentru protejarea populatiei impotriva unor acte de comert ilicit.

Politistii au verificat activitatea a 49 de agenti comerciali din cele doua municipii, iar in urma controalelor efectuate au fost constatate 12 contraventii si o infractiune de contrabanda. Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate amenzi in valoare de 31.500 de lei, pentru abateri de la prevederile Legii nr.12/1990 privind activitatile de comert si O.U.G. nr.28/1999 privind obligatia agentilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

De asemenea au fost confiscate articole de imbracaminte si incaltaminte, in valoare de aproximativ 4.000 de lei, tigari pentru care nu au putut fi prezentate documente legale, in valoare de 850 lei, si a fost ridicata in numerar suma de 890 lei.
La activitati au participat si lucratori din cadrul Biroului Vamal de Interior Maramures.

Prins in flagrant in timp ce transporta tigari ascunse intr-un geamantan
Citeste
"Rescue 4×4" ajutorul pe care il poate primi orice sofer care a ramas inzapezit
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.