O soferita a lovit un copil de 3 ani si a fugit

In ultimele zile, s-au inregistrat trei cazuri in care maramureseni s-au ales cu dosar penal dupa ce au savarsit diverse infractiuni in judetul Satu Mare.

MARAMURESEANCA DE 66 ANI, FUGARA!

Un copil de 3 ani a fost ranit, in urma unui accident rutier produs vineri in localitatea Barsaul de Sus. In fapt, o femeie de 66 de ani, din localitatea Baia Mare conducand un autoturism pe strada Habadic, din localitatea Barsaul de Sus, a surprins si accidentat usor un minor in varsta de 3 ani din localitate, care nefiind supravegheat de catre parinti, a traversat strada in fuga prin loc interzis. Dupa producerea accidentului conducatoarea auto a parasit locul accidentului, fara incuviintarea politiei.

"Conducatoarea auto a fost testata cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, dupa care a fost condusa la Spitalul Judetean Satu Mare unde i-au fost prelevate mostre biologice de sange in vederea stabilirii eventualei alcoolemii. Politistii au intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunilor de vatamare corporala din culpa fata si parasirea locului accidentului, fara incuviintarea politiei", au declarat reprezentantii IPJ Satu Mare.

MARAMURESEAN BEAT, FARA PERMIS, SI HOT, SI AUTOR DE ACCIDENT

Activitatile informativ-operative efectuate de politistii Sectiei de Politie Rurala Valea Vinului au dus la identificarea in scut timp a unui barbat de 42 de ani, din municipiul Baia Mare, banuit de comiterea furtului. Cel in cauza a sustras autoturismul parcat in fata casei persoanei reclamante, apoi s-a deplasat cu acesta pe DJ 193, iar in localitatea Valea Vinului a pierdut controlul asupra volanului si a intrat in santul de pe marginea drumului. Barbatul nu avea permis, iar cand a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul a fost pozitiv. Baimareanul avea o alcoolemie de 1,09 mg/l in aerul expirat.

"In urma extinderii verificarilor, politistii au constatat ca baimareanul are permisul de conducere anulat din anul 2011, iar in urma testarii acestuia cu aparatul alcooltest a rezultat o alcoolemie de 1,09 mg/l in aerul expirat; totodata i-au fost prelevate mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei", mai spun politistii satmareni.Cel in cauza a fost retinut de politistii Serviciului de Investigatii Criminale si prezentat instantei de judecata, care a emis pe numele baimareanului mandat de arestare preventiva pe o perioadade 15 zile. Cercetarile continua pentru documentarea intregii activitati infractionale, sub aspectul comiterii infractiunilor de furt, conducere fara permis de conducere si conducere unui autoturism sub influenta bauturilor alcoolice", a explicat IPJ Satu Mare.

UN MARAMURESEAN TRANSPORTA LEMNE FURATE

Politistii din cadrul Sectiei de Politie Rurala Negresti Oas au depistat la data de 14 decembrie, pe DJ 19, pe raza localitatii Racsa, un maramuresan in timp ce transporta cu o autoutilitara cu remorca cantitatea de 26,33 mc de material lemnos pentru care nu a putut prezenta acte de provenienta.

"In cauza, s-a luat masura sanctionarii contraventionale a conducatorului auto cu suma de 10.000 lei. Totodata, s-a dispus confiscarea materialului lemnos transportat, evaluat la aproximativ 9.322 lei, a fost predat Ocolului Silvic Negresti Oas", au aratat cei de la IPJ Satu Mare.

Crin CALAUZ

Comenteaza cu Facebook

Puterea si nesimtirea din fotografii
Citeste
Copiii pompierilor baimareni, surprinsi de Mos Craciun, sosit cu autospeciala de descarcerare
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.