O noua runda de actiuni ale pompierilor maramureseni in scolile din judet

PROTECTIA CIVILA PENTRU CEI MICI  Personalul Serviciului Pregatire pentru Interventie si Rezilienta Comunitatilor din cadrul I.S.U. Maramures a continuat seria de lectii deschise cu elevii institutiilor de invatamant din judet. Ieri, 19 februarie, pompierii s-au intalnit cu elevii Liceului Tehnologic din Ocna Sugatag, carora le-au prezentat informatii cu privire la regulile de comportament in cazul producerii unor situatii de urgenta, precum incendiile si cutremurele.

Intanirea face parte dintr-o serie mai ampla de activitati, desfasurate cu ocazia Zilei Protectiei Civile din Romania, sarbatorita in fiecare an, in data de 28 februarie. Tot ieri, personalul S.P.I.R.C. a efectuat instructajul anual de pregatire cu sefii centrelor operative cu activitate temporara/ secretarii localitatilor din Ocna Sugatag, respectiv din Budesti si Calinesti.

Personalul I.S.U. Maramures le-a prezentat participantilor, printre altele, ultimele modificari legislative, privind gestionarea situatiilor de urgenta generate de fenomene hidrometeorologice, criteriile de performanta privind constituirea, incadrarea si dotarea serviciilor voluntare si private pentru situatii de urgenta, respectiv regulamentul de organizare si functionare al comitetului local pentru situatii de urgenta / centrului operativ cu activitate temporara.

Pompierii au distribuit celor prezenti pliante pe teme de protectie civila, care vor ajunge la cetatenii localitatilor din zona, prin intermediul membrilor serviciilor voluntare pentru situatii de urgenta.

Comunicat de presa ISU Maramures

Pieton lovit de masina in zona Centrului Vechi
Citeste
Primarul Catalin Chereches da startul investitiilor masive in municipiul Baia Mare
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.