O noua prelevare de organe la spitalul judetean de urgenta baia mare, patru vieti salvate

Inca o familie a avut puterea de a transforma propria drama in speranta la viata pentru alti romani aflati in suferinta. DA pentru viata!

Nimic nu poate compensa pierderea unui membru al familiei. Si atunci, de unde puterea de a transforma propria drama in speranta altuia?

Gestul unei familii din Baia Mare, la fel ca al celorlalte familii care, in ultimele luni, au daruit viata pentru atatia semeni, nu poate fi decat dovada ca exista o constiinta umana, deasupra oricarui interes, departe de orice idee care implica, intr-un fel sau altul, o recompensa.
Astfel, la Spitalul Judetean de Urgenta Baia Mare a avut loc, in cursul zilei de joi, 28 noiembrie, o noua prelevare de organe de la un barbat de 51 de ani aflat in moarte cerebrala. Pentru ficat s-a gasit imediat un receptor compatibil: un barbat de 52 de ani din Giurgiu, aflat pe lista de transplant din luna mai 2019. El a intrat pe mainile reputatului medic Vlad Brasoveanu si a echipei de la Institutul Clinic Fundeni. De asemenea, rinichii vor salva doi tineri la Cluj, unul de 21 de ani, iar celalalt de 26, in timp ce corneea prelevata a ajuns la Bucuresti, la Spitalul Militar.
Multumim pentru gestul de omenie familiei donatorului, fara de care acest adevarat lant al vietii nu ar fi fost posibil. Multumim dr. Andrei Muresan si dr. Adriana Stoicovici – coordonator de transplant, pe umerii carora a stat greaua misiune de a vorbi cu familia indurerata, multumim tuturor echipelor medicale implicate in acest complex proces. Transplantul inseamna viata!

Secretul pentru trecerea PUZ-urilor controversate: votul secret!
Citeste
Cand este indreptatit un politist sa utilizeze catuse sau alte mijloace de imobilizare
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.