O noua prelevare de organe la spitalul judetean de urgenta baia mare

Si azi, alte vieti care depind de transplant de ficat, rinichi, cornee sau tesuturi osoase au putut fi salvate datorita oamenilor care inteleg ca donarea de organe este un gest suprem, fara alt beneficiu in afara de gandul ca, undeva, un om pe care nu il cunosti prinde puteri si traieste!

In zorii acestei zile, la Spitalul Judetean de Urgenta "Dr. Constantin Opris" Baia Mare, prin bunavointa unei familii care a acceptat donarea de organe si tesuturi, a avut loc o noua prelevare de organe si tesuturi. Prin efortul echipei de coordonare a spitalului din Baia Mare, coordonata de Dr. Andrei Muresan – kdp si Dr. Adriana Stoicovici – coordonator de transplant, transformarea suferintei in speranta pentru alti oameni a putut fi dusa mai departe de echipele de prelevare ficat ale IC Fundeni .

"Multumim din suflet familiei donatoarei si ne inclinam cu profund respect si recunostinta in fata deciziei dificile pe care au avut puterea sa o ia, dar care a adus bucuria vietii pentru multe alte familii. Astfel, un pacient aflat in suferinta a beneficiat de un transplant de ficat realizat cu succes de echipa Dr. Vlad Brasoveanu, la Institutul Clinic Fundeni. In acelasi timp, la ICUTR Cluj, alti doi pacienti au primit sansa mult asteptata pentru un transplant de rinichi. Corneea se va transplanta la Spitalul Militar din Bucuresti, ajutand alti doi pacienti sa aiba un viitor mai bun. Un numar si mai mare de pacienti vor avea posibilitatea sa-si imbunatateasca calitatea vietii prin transplant de tesut osteotendinos.

Multumim tuturor echipelor medicale implicate, precum si conducerilor unitatilor sanitare pentru sustinerea Programului National de Transplant", spun reprezentantii Agentiei Nationale de Transplant.

Ajutor pentru batrani si bolnavi!
Citeste
Noul subprefect de Maramures, Mihaela Oana Osan, a depus astazi juramantul
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.