O noua prelevare de organe la spitalul clinic judetean de urgenta din baia mare

Alti pacienti aflati pe listele de asteptare au primit o noua sansa la viata prin transplant de ficat, rinichi si cornee datorita gestului altruist facut de o familie din Baia Mare. Transplantul inseamna VIATA!

In zorii acestei dimineti, s-a incheiat la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta "Dr. Constantin Opris" Baia Mare o noua prelevare de organe si tesuturi. Familia unui pacient de 69 de ani, internat cu un accident vascular cerebral, a fost de acord cu donarea de organe si tesuturi si, astfel, a dat sansa la viata altor semeni necunoscuti. Transmitem sincere condoleante, multumiri si profund respect familiei donatorului care a gasit puterea de a transforma propria durere in speranta pentru alte familii.

Efortul echipelor de prelevare ale Institutului Clinic Fundeni au adus speranta pentru 3 oameni care asteptau un transplant de ficat si rinichi. Astfel, la Institutul Clinic Fundeni, un pacient in varsta de 41 de ani, aflat intr-o stare foarte grava, cu sanse minime de supravietuire, a primit o noua viata prin transplant de ficat. Interventia a fost realizata cu succes de echipa Dr. Vlad Brasoveanu, cu sprijinul indispensabil al echipei ATI. In acelasi timp, echipele de transplant ale ICUTR Cluj au redat bucuria vietii pentru alti doi pacienti: o femeie de 56 de ani si un barbat de 62 de ani, a caror unica sansa era transplantul. Corneea va fi transplantata la Spitalul Militar Central Bucuresti.

Multumim echipei de coordonare de la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta "Dr. Constantin Opris" Baia Mare, formata din Dr. Andrei Muresan, kdp, si Dr. Adriana Stoicovici, coordonator de transplant, precum si conducerii acestei unitati sanitare pentru sustinerea si dezvoltarea Programului National de Transplant.

Respect si recunostinta pentru munca tuturor echipelor medicale implicate in aceasta lupta pentru viata.

22 februarie
Citeste
Cresterea cooperarii regionale pentru prevenirea si combaterea criminalitatii organizate si cooperarea transfrontaliera
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.