O mie de lei amenda pentru o femeie care a comentat pe facebook despre politia locala sighet

O surpriza deloc placuta a trait o sigheteanca in urma cu doar cateva zile. A primit o amenda in suma de 1.000 lei de la Politia locala pentru ca ar fi adresat "cuvinte jignitoare la adresa Institutiei si a functionarilor acesteia", asa cum se retine in Procesul-verbal cu seria PL nr. 06490 / 17.03.2019, incheiat de catre politistul local sighetean Otto Szmaller.

In fapt, doamna in cauza a postat urmatorul comentariu la un articol difuzat pe pagina de socializare FaceBOOK: "Daca acesti paraziti locali nu isi pazesc obiectul muncii si au activitate 0 si stau cu nerusinare pe spinarea sighetenilor, cu salarii nesimtite, platiti din bugetul local! Desfiintarea pacalicilor locali, boctarii comunitari".

Politia locala a datat fapta la adresa Politiei locale cat si a personalului acesteia, lezand demnitatea si onoarea Institutiei si a functionarilor care fac parte din ea. Se anexeaza printare de pe pagina Facebook cu cele afirmate de catre cetatean L. Ileana".

Agentul constatator a apreciat ca fapta reprezinta contraventie si incalca Legea 61 / 1991 republicata, art. 2, pct. 1 si stabileste sanctiunea amenzii in sarcina contravenientei in cuantum de 1.000 lei.

Directorul Politiei locale, dl. Ciobanu Horatiu Florin, contactat de Sighet 247 a declarat ca doamna in cauza, prin comentariul postat, a exprimat expresii si cuvinte jignitoare la adresa Institutiei, care au lezat demnitatea si onoarea acesteia. Acesta a mai mentionat ca d-na Ileana L. a mai avut in trecut astfel de comentarii defaimatoare la adresa Institutiei. Agentul constatator a considerat sa aplice sanctiunea prevazuta de Legea 61 / 1991, republicata. Contravenienta poate contesta in termen de 15 zile sanctiunea aplicata in Justitie. Totodata, aceasta poate achita in termen de 15 zile jumatate din minimul prevazut de lege, adica suma de 100 de lei.

Sigheteanca amendata a declarat pentru Sighet 247 ca va contesta in Justitie amenda primita, considerand ca amendarea dansei reprezinta un abuz savarsit de Politiei locale.

Daca acest comentariu constituie contraventie sau nu, ramane in sarcina Justitiei sa stabileasca. .

Protest pentru drepturile grefierilor la palatul de justitie din baia mare
Citeste
Maramuresul are cel mai frumos loc din romania
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.