O gradinita privata din Baia Mare, inchisa dupa ce zeci de copii si angajati au ajuns la Spitalul de Boli Infectioase

AR FI VORBA DE SALMONELLA  Caz alarmant in municipiul Baia Mare. Inspectorii DSP Maramures s-au sesizat imediat dupa ce mai multi copii si angajati ai unei gradinite private din municipiu au ajuns la Spitalul de Boli Infectioase cu stari de rau, voma si diaree, unii dintre ei necesitand chiar internarea.

Potrivit directorului DSP Maramures, Rares Pop, se pare ca luni au ajuns primii copii la spital. Marti, alti patru copii au necesitat ingrijiri medicale dupa ce s-au prezentat cu aceleasi simptome, miercuri alti doisprezece copii si doi adulti.

Existand suspiciuni ca ar fi vorba despre o infectie cu bacteria Salmonella, datorita unor alimente consumate de cei mici, dar si de angajatii gradinitei, inspectorii DSP au decis ca unitatea de invatamant sa fie inchisa temporar.

Tuturor persoanelor care s-au prezentat la spital le-au fost recoltate probe pentru a se stabili daca este vorba despre Salmonella sau un alt virus. Cel mai probabil, rezultatele vor fi gata doar in cursul zilei de luni, 3 iunie.

"Situatia este in continua dinamica. Luni au ajuns doi copii la Infectioase, marti patru, miercuri sapte. Unul a fost externat. In dimineata zilei de miercuri erau 12 copii si doi adulti. Gradinita a fost inchisa, intrucat poate reprezenta un focar de toxiinfectie alimentara. Au fost recoltate probe biologice, inclusiv exudat faringian. Au fost recoltate si probe din alimentele consumate. Simptomatologia este similara cu cea de la Salmonella, insa vom stii cu siguranta numai, probabil, in cursul zilei de luni. Inclusiv membri ai personalului s-au simtit rau. Noi am decis inchiderea blocului alimentar pana la sosirea rezultatelor si am recomandat sa nu se mai gateasca. Gradinita a fost temporar inchisa", a declarat, pentru AxaNews.ro, Rares Pop, directorul DSP Maramures.

Vom reveni cu informatii.

 

ActualMM

Maramureseni premiati la Gala Profesorului Bologna
Citeste
Vezi programul evenimentelor de Ziua Copilului, in perioada 31 mai
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.