O fetita a fost accidentata pe o trecere pentru pietoni din baia mare

Ieri seara, la ora 21.40, Politia Baia Mare a fot sesizata de catre un cetatean, prin SNUAU 112, cu privire la producerea unui accident rutier pe strada Granicerilor.

Verificarile efectuate de politisti au relevat ca o fetita in varsta de 12 ani, angajata regulamentar in traversarea strazii,  pe trecerea pentru pietoni marcata si semnalizata corespunzator, a fost surprinsa si accidentata de un autoturism. La volanul acestuia se afla un baimarean in varsta de 25 de ani care nu a acordat prioritate de trecere pietonului. Victima a fost transportata la Spitalul judetean Baia Mare unde a primit ingrijiri medicale, fara a necesita internarea.

Acum conducatorul auto este cercetat pentru comiterea infractiunii de vatamare corporala din culpa.

***

In perioada 18 – 20 mai a.c., politistii din Tautii Magheraus au fost prezenti in trafic pentru prevenirea evenimentelor rutiere produse pe fondul consumului de alcool.
In timpul actiunilor acestia au oprit pentru verificari 30 de autovehicule , au ridicat in vederea suspendarii un certificat de inmatriculare si au retinut trei permise de conducere. Valoarea sanctiunilor aplicate ca urmare a neregulilor constatate in trafic este de 1305 lei.
Politistii au constatat insa si doua infractiuni rutiere. Intr-un caz este vorba despre un barbat de 33 de ani din Busag care conducea un autoturism cu toate ca inainte de a urca la volan consumase bauturi alcoolice. Fiind testat cu aparatul etilotest, acesta a indicat o valoare de 0,69 mg/l alcool pur in aerul expirat.
In al doilea caz, politistii au intervenit la un eveniment rutier sesizat prin SNUAU 112, soldat doar cu pagube materiale in orasul Tautii Magheraus. La fata locului a fost identificat autoturismul avariat si conducatorul auto, un barbat in varsta de 37 de ani, care avea o alcoolemie de 1,15 mg/l alcool pur in aerul expirat.
In ambele cazuri politistii au intocmit dosare penale sub aspectul comiterii infractiunilor de conducere sub influenta alcoolului.

Doua persoane ranite in accidente rutiere
Citeste
Se prelungesc CODURILE GALBEN SI PORTOCALIU de inundatii in Maramures, pe Tisa, Viseu, Iza
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.