O femeie din borsa, cercetata dupa ce a luat un portofel pierdut intr-un supermarket

A mers la cumparaturi si a gasit, intre rafturi, un portmoneu in care se aflau suficienti bani pentru a-si achita contravaloarea produselor din cosul de cumparaturi. Nu s-a gandit nicio clipa ca orice bun gasit trebuie restituit sau predat politiei.

Este vorba despre o femeie de 54 de ani, din Borsa, care a fost identitificata ulterior sesizarii faptei de politistii din oras, iar acum este cercetata sub aspectul comiterii infractiunii de furt.
Cel mai bun lucru pe care-l puteti face atunci cand gasiti bani, telefoane sau orice alte bunuri, este sa le duceti la politie! Chiar si atunci cand nu va vede nimeni! Daca decideti sa va insusiti bunul, bucuria poate fi doar de moment, iar ulterior puteti fi cercetati in cadrul unor dosare penale intocmite sub aspectul comiterii infractiunilor de furt sau insusirea bunului gasit sau ajuns din eroare la faptuitor.

Cum procedati cand o persoana necunoscuta va roaga sa-i dati telefonul pentru a suna pe cineva?

Prea putin au apucat doi tineri sa foloseasca telefoanele mobile pe care au reusit sa le sustraga prin diferite modalitati. Acestia au fost identificati ieri de politistii Biroului de Investigatii Criminale Baia Mare, iar telefoanele mobile au fost recuperate si restituite proprietarilor.
Verificarile politistilor au relevat ca un baimarean de 21 de ani a sustras telefonul din vestiarul unui supermarket din municipiu, iar un barbat de 30 de ani, domiciliat in judetul Salaj, a profitat de faptul ca un barbat era in stare de ebrietate, i-a cerut telefonul pentru a suna pe cineva si a lua-o la fuga cu tot cu telefon.
In ambele cazuri a intervenit impacarea partilor.

Nu au apucat sa se bucure prea mult de telefoanele furate
Citeste
DNA verifica zeci de dosare de pensie de invaliditate
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.