O familie acuza medicii unei clinici private

O poveste ingrozitoare ne-a fost relatata de un tanar din Maramures, care doreste sa isi pastreze anonimatul pentru moment. " Eu nu vreau sa apar la TV sau prin ziare, dar vreau sa se stie de caz. De la clinica nu am primit nicio explicatie. Astept autopsia apoi sa recuperez toate actele si sa ii dau in judecata".

La 5 ore de la internare fatul era mort

"In noaptea de vineri spre sambata, in jurul orei 24.00, am mers la Clinica Privata pentru ca sotia mea sa fie monitorizata. Ne-au spus ca totul este in regula. Copilul era viu si era bine. Am stat putin cu sotia acolo. O asistenta a ajutat-o sa completeze niste hartii. Apoi eu am venit acasa.

In jurul orei 3-3.30 a avut dureri mari si a apasat butonul. A asteptat o jumatate de ora pana a venit asistenta. Aceasta a dus-o din nou la monitorizare. Atunci nu i-a mai aflat pulsul la copil. Atunci s-au panicat, iar o alta asistenta l-a chemat pe doctor. Mai bine spus l-a trezit pe doctor, pentru ca probabil dormea bine mersi.

O jumatate de ora s-au c….. pe ei, iar l-a ora 5.36 m-au sunat sa merg ca e timpul. Am ajuns in 5 minute acolo si le-a trebuit aproape o ora sa cheme o ambulanta. Mi-au spus ca asa e protocolul. Au dus-o pe sotia mea la Spitalul Judetean, unde a nascut. Din pacate, primul nostru copil era mort. Era baietel.

Astazi, la ora 13.00, am fost la clinica dupa niste documente, iar ei habar nu au avut ce s-a intamplat in noaptea de vineri spre sambata in lor. Si pentru asta, medicul ginecolog R.R. e principalul vinovat. El a fost cel care a avut toate analizele si toate ecografiile. El trebuia sa stie daca nu e ceva bine cu sarcina. Termenul care ni l-a spus ca ar trebui sa nasca era 7 octombrie. Ne-a tot amanat. Putea sa intervina si totul sa fie bine. Nu a facut-o. Si asistenta e de vina pentru ca nu a venit la timp. Nu stiu ce a facut. A dormit si ea probabil. Asta e caz de malpraxis.

Sper ca povestea noastra sa ajunga sa o citeasca o tara intreaga. Sa vada toti romanii ce clinici bune avem in Baia Mare. Nu as vrea ca nimeni sa treaca prin ce trecem noi.

De la clinica nicio explicatie. Astept autopsia, apoi recuperez toate actele si ii dau in judecata. Am vorbit deja cu avocatul si depunem plangeri la politie, parchet si Colegiul Medicilor. Dar orice mi-ar spune la autopsie eu tot pe medicul ginecolog il acuz. El e principalul vinovat. A avut totul si nu a facut absolut nimic. A fost singurul care a stiut tot, care a urmarit sarcina. El putea sa intervina mai devreme prin cezariana daca ceva nu era in regula. Nu trebuia sa ne tot amane. La fiecare control ne spunea ca totul este bine. Iar acum pe final ne-a spus sa asteptam. A doua vinovata este asistenta care a venit la jumatate de ora dupa ce sotia a apasat butonul de panica" ne-a transmis cititorul nostru.


Sa mai spunem ca maramureseanul in varsta de 24 ani trebuia sa devina pentru prima data tata. Sotia lui are 28 ani, este bine si a fost externata de la Spitalul Judetean de Urgenta Baia Mare.

Vom reveni cu informatii despre acest caz tulburator

11 rugbisti baimareni au fost selectionati la loturile nationale U 18 si U 20
Citeste
Controale in Spitalele de Psihiatrie din tara. Ce au gasit inspectorii sanitari
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.