O eleva de la un liceu din baia mare a obtinut o bursa de studiu in tanzania

Multi romani viseaza sa calatoreasca macar o data in viata in Africa! O astfel de oportunitate i-a fost oferita unei tinere dintr-un oras din Satu Mare, olimpica la matematica si chimie si campioana nationala in rezolvarea cubului Rubik. Rezultatele exceptionale i-au adus o bursa in Tanzania. Asa ca, in ultimii doi ani de liceu, va studia in tara exotica, cu insule de o frumusete rara si care gazduieste unele dintre cele mai faimoase parcuri nationale de pe continent.

In doar 48 de secunde, legata la ochi, Raluca a reusit sa rezolve cubul rubick. Are 16 ani si este eleva la unul dintre cele mai bune licee din Baia Mare.

Ii place sa studieze si sa invete lucruri noi. Printre carti, exercitii la matematica si chimie – materii la care este olimpica, isi face timp si pentru pasiunea ei – rezolvarea cubului Rubik.

Si-a descoperit acest hobby in urma cu aproape zece ani, cand fratele ei mai mic a primit cadou o astfel de jucarie. Curioasa din fire si perseverenta, acum se mandreste cu doua recorduri nationale.

Rezultatele exceptionale au ajutat-o sa obtina o bursa de studii la United World College, in Tanzania. Asa ca ultimii doi ani de liceu ii va face in tara exotica. Acolo, alaturi de elevi din peste 80 de tari, va avea parte de o experienta unica si provocatoare.

Raluca Grigoras, eleva: Ma astept sa gasesc o varietate de oameni total diferiti si cu alte idei. Am invatat despre Tanzania ca este una dintre cele mai acceptabile tari din Africa. Eu ma voi afla intr-o zona mai montana, care nu are o clima total diferita de a noastra. Trebuie doar sa-ti doresti sa faci o schimbare si nu poate aduce decat lucruri bune aceasta experienta

Mama Ralucai a fost cea care i-a fost mereu alaturi.

Irina Grigoras, mama Ralucai: A fost greu de luat o decizie si nu am luat o decizie de pe o zi pe alta. Cand se intampla lucruri care vezi si simti ca sunt aranjate ca rezultatul sa fie unul pozitiv, ai credinta ca ai ales bine

In prezent, exista 17 colegii United World College ce reunesc tineri talentati din peste 155 de tari.

Pakistanezi care au trecut ilegal granita, prinsi de lucratori ai ITPF Sighet
Citeste
Lucrarile la Telegondola din Borsa au intrat in linie dreapta. Cine va executa lucrarile
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.