O boala care poate duce la deces si se transmite foarte usor face ravagii in Ucraina

ATENTIE MARAMURESENI! In Ucraina s-au inregistrat deja 20 de cazuri de difteria! Este o boala infectioasa grava, care poate duce la deces si care se transmite cu mare usurinta. Difteria s-a intors in Ucraina. Primele cazuri de boala periculoasa au fost inregistrate in regiunile Transcarpatilor, Ternopil si Kiev, noteaza LIGA.net.

La inceputul lunii august, la Khmelnitsky a fost raportat un posibil caz de infectie cu difteria. Fiica unui farmacist, in varsta de 16 ani si care nu fusese vaccinata contra difteriei, a fost internata in spital. Acest caz ar fi trecut neobservat, insa pana la jumatatea lui octombrie, 15 studenti ai Universitatii Nationale Uzhgorod, care au venit sa studieze din India, au fost spitalizati cu suspiciune de difterie in regiunea Transcarpatia, scrie DCMedical.ro

Primul student bolnav, in varsta de 23 de ani, are deja un diagnostic de difteria confirmat in laborator, a anuntat Centrul pentru Sanatate Publica din Ucraina. Drept urmare, medicii au examinat 123 de persoane care au intrat in contact sau ar fi putut intra in contact cu el. La universitate, cursurile au fost suspendate timp de 10 zile la trei facultati – doua medicale si stomatologice. Universitatea a cerut, insa, sa se puna capat discriminarii: "Niciun medic sau oficial nu a confirmat faptul ca studentii straini ar fi adus infectia din strainatate".

Ultimele cazuri de difterie in regiunea Transcarpatilor fusesera inregistrate in 2011, dupa ce tara s-a luptat intre 1991 si 1997 cu un focar greu de stapanit.

La 24 octombrie 2019, la Kiev a fost descoperit un alt caz de difteria. Potrivit serviciului sanitar local, un elev in varsta de noua ani s-a imbolnavit. Nu se stie inca daca era sau nu vaccinat. In scoala nr. 303, unde copilul studiaza, intreaga clasa a fost pusa in carantina. Clasa a fost curatat cu dezinfectanti, toti copiii au fost trimisi pentru consult medical. Copilul a avut contact cu 45 de persoane, inclusiv 36 de copii, conform sursei citate.

La 26 octombrie, un alt caz de difterie a fost confirmat de laborator, de data asta in regiunea Ternopil, la un barbat in vasrta de 47 de ani. El a fost in contact cu trei persoane, inclusiv un copil. La resedinta barbatului s-a facut deja dezinfectie.

O alta publicatie din Ucraina, 112international, spune insa ca sunt deja 20 de aczuri de difterie inregistrate, dintre care cinci au fost confirmate in laborator, in Luhansk, Khmelnytsk, Zakarpattia, Ternopil, si Kyiv.

Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda celor care vor sa calatoreasca in Ucraina vaccinarea inclusiv contra difteriei.

Mai multe despre difterie, AICI.

4 noiembrie
Citeste
Cauzele si simptomele cuperozei
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.