O batrana din sat pleaca dimineata dupa paine, peste dealuri, si ajunge seara

O batrana dintr-un sat din Maramures pleaca dimineata dupa paine, peste dealuri, si ajunge seara la magazin. Femeia are 88 de ani si locuieste intr-un sat al comunei Ruscova, intre Sighet si Moisei.

Mihaela, nepoata batranei, a trimis la redactie mai multe fotografii si a povestit ca in satul unde locuieste bunica ei timpul parca a stat in loc. Edilul orasului nu ia in seama o mana de oameni care locuiesc pe strada Dumbrava, care, de fapt, e orice, mai putin strada.

"Stam pe strada Dumbrava care de fapt nu este o strada nu se poate numi asa este plina de noroi si apa mereu. Aici traim batrani, tineri si copii. Batrani care mor de foame, pentru ca nu mai au putere sa mearga pe acest drum pana in sat. De exemplu, chiar bunica mea de 88 ani, care porneste dimineata dupa o paine si ajunge spre seara", scrie Mihaela.

Practic, bunica ei alege sa mearga incet peste dealuri pana la magazin, abia miscandu-se. Drumul spre sat e impracticabil, pe el fiind trase lemne, cu caii. Astfel, se formeaza santuri uriase care se umplu cu apa.

"Copii care merg la scoala zilnic prin noroi si apa, uzi", mai spune femeia, revoltata ca toata comuna e asfaltata, mai putin drumul spre casele oamenilor, drum care apare in scriptele Primariei ca fiind strada Dumbrava.

Preluare Observator.TV

Perchezitii la persoane banuite de evaziune fiscala
Citeste
O femeie a fost injunghiata in gat de catre fostul concubin
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.