Nu vA lAsaTi InSelaTi! baimarean, victima unei inselaciuni in urma telefoanelor primite de la "nepotul" din londra

Ieri, 14 februarie, la sediul Politiei municipiului Baia Mare s-a prezentat un barbat pentru a sesiza faptul ca a fost victima unei inselaciuni.

Acesta a declarat ca doua dimineti consecutive, in 11 si 12 februarie, a fost contactat pe telefonul fix de la domiciliu, de catre o persoana care s-a prezentat ca fiind nepotul lui din Londra. Motivand ca vine in tara cu cativa colegi greci, l-a rugat si determinat sa cumpere 59 cartele reincarcabile si sa-i comunice codurile de incarcare.

Dupa ce a cheltuit aproximativ 4000 de lei, barbatul si-a dat seama ca e posibil sa fi fost victima unei inselaciuni.

Politistii efectueaza cercetari pentru identificarea autorilor si tragerea acestora la raspundere penala.

Pentru prevenirea altor situatii victimale asemanatoare, politistii va sfatuiesc sa NU DATI CURS UNEI CERERI DE ACEST TIP DEOARECE EXISTA RISCUL MAJOR SA FITI VICTIMA UNEI INSELACIUNI!

Solicitati persoanei care v-a sunat cat mai multe detalii pentru a va asigura de identitatea celui cu care vorbiti;
De stiut pentru tineri: Parintii sau bunicii dumneavoastra trebuie informati si sprijiniti, pentru a nu deveni victimele acestor infractori!
Este important sa dezbateti aceste aspecte in familie, adresand seniorilor urmatoarele recomandari:
• In cazul in care sunt sunati de un necunoscut care le pretinde bani pentru a ajuta o ruda aflata in strainatate, sa nu divulge nici un fel de date personale, ci din contra, sa adreseze intrebari si sa solicite mai multe informatii;
• Sa apeleze telefonic, imediat, ruda respectiva sau persoane apropiate acesteia, indiferent de conjunctura , pentru a verifica informatiile primite;
• Sa sune de urgenta la numarul 112, pentru a solicita sprijinul politiei. In nici un caz sa nu faca singuri demersuri care presupun contactul cu persoana apelanta!

Gest inedit, in semn de apreciere. Elevii Scolii gimnaziale nr. 14 din Baia Mare au umplut cu biletele masina profesorului lor
Citeste
Politistii din baia mare si tautii magheraus, pe urmele contrabadistilor si ale comerciatilor iliciti
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.