Nu conduceTi sub influenTa alcoolului! barbat beat la volan, depistat in trafic, la barsana

Consumul de alcool constituie un factor de mare risc asupra traficului rutier, influentand in mare masura producerea accidentelor de circulatie! De cele mai multe ori, conducatorii auto aflati sub influenta alcoolului comit frecvente incalcari ale normelor de circulatie, conduc cu viteza excesiva, se angajeaza in depasiri neregulamentare sau executa in mod periculos virajele.

Aseara, in jurul orei 22.30, politistii au depistat in trafic, pe D.J. 186, in localitatea Barsana, un barbat de 48 de ani, in timp ce conducea un autoturism sub influenta bauturilor alcoolice.

Conducatorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 1,03 mg/l alcool pur in aerul expirat si i-au fost recoltate probe de sange in vederea stabilirii alcoolemiei.

In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul comiterii infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta bauturilor alcoolice.

Reamintim ca legea prevede o pedeapsa cu inchisoarea de la 1 la 5 ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care are o imbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur in sange.

Au furat bunuri de 14
Citeste
La plimbare in pielea goala pe dn 18
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.