"Nu bea alcool, decat un litru de bere pe zi": DOCUMENT OFICIAT DE BISERICA

CAZ INCREDIBIL IN SATU MARE  Juramant cu numar de inregistrare, parafa bisericii si semnatura preotului. Practica medievala continua la Tasnad, acolo unde problemele cu Bachus sunt rezolvate pe cale … birocratica.

Situatie desprinsa din filmele de comedie la Parohia Ortodoxa Tasnad din cadrul Protopopiatului Ortodox Carei. Preotul paroh Marian Crainic, fost protopop de Carei, a "certificat" un juramant, potrivit caruia un individ se angaja sa nu mai bea alcool pana in decembrie 2020, in afara de un litru de bere pe zi. Dincolo de un oarecare primitivism, suprinde faptul ca o institutie care se pretinde serioasa – precum Biserica Ortodoxa – se coboara la astfel de practici cu valente tragi-comice.

Redam mai jos juramantul barbatului, fan declarat al Zeului Bachus.

"Prin prezenta, noi, Oficiul Parohial Tasnad, adeverim ca domnul D. Otillo, din Tasnad, judetul Satu Mare, a depus juramant ca incepand de azi, 17.06.2019, ora 0.00, si pana la Craciunul din 2020, nu pune alcool  in gura lui, in afara de un litru de bere pe zi. Asa sa-i ajute Dumnezeu", se arata in documentul obtinut de PresaSM.

Sursa info si foto: PresaSM

Duminica la biserica cu hramul "Adormirea Maicii Domnului" din Parohia Mesteacan
Citeste
Accident azi-noapte in Baia Mare, la intersectia bulevardelor Republicii si Traian
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.