Noul model de declaratie

Politia Romana pune la dispozitie modelul declaratiei care trebuie completata la intrarea in Romania. Completarea acesteia cu date eronate intra sub incidenta legii, conform articolelor 326 si 352 din Codul Penal, astfel:

• Art. 326, FALSUL IN DECLARATII: declararea necorespunzatoare a adevarului, facuta unei persoane dintre cele prevazute in art. 175 sau unei unitati in care aceasta isi desfasoara activitatea, in vederea producerii unei consecinte juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci cand potrivit legii ori imprejurarilor, declaratia facuta serveste la producerea acelei consecinte, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.

• Art. 352, ZADARNICIREA COMBATERII BOLILOR:
nerespectarea masurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, daca a avut ca urmare raspandirea unei asemenea boli, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amenda.
este savarsita din culpa, pedeapsa este inchisoarea de la 1 luna la 6 luni sau amenda.

Reamintim ca pentru informarea cetatenilor cu privire la situatiile legate de COVID 19 functioneaza linia TELVERDE 0800.800.358.

Declaratia model se gaseste pe site-ul www.politiaromana.ro

Doua baimarence au fost transportate cu izoleta la Infectioase
Citeste
Inca un caz de coronavirus in Romania, al 32-lea, la Iasi
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.