Noua femei batute si agresate intr-o singura zi

Ieri, 13 octombrie, politistii maramureseni au intervenit la noua cazuri de loviri sau alte violente sesizate prin SNUAU 112. In unele cazuri victimele au ajuns la spital dupa ce unele persoane, aflate in stare de ebrietate, au ales sa-si faca dreptate cu pumnul.

Una dintre infractiunile contra persoanei, cel mai des sesizata politistilor, este infractiunea de lovire sau alte violente. Cele mai multe fapte de genul acesta se comit in weekenduri, in zonele localurilor publice, pe fondul consumului de alcool.
Duminica aceasta agresiunile care au ajuns la cunostinta politistilor s-au inregistrat in mediul urban, la Baia Mare si Sighetu Marmatiei, dar mai ales in mediul rural la Lunca la Tisa, Barsana, Oncesti, Valenii Lapusului si Bicaz.

In doua cazuri victimele au suferit leziuni care au necesitat internarea acestora pentru acordarea de ingrijiri medicale. Este vorba despre un tanar de 24 de ani, din sat Corni, comuna Bicaz, care a fost agresat de un barbat de 47 de ani din aceeasi localitate si de un tanar de 27 de ani din Lunca la Tisa, comuna Bocicoiu Mare, agresat de catre doi vecini.
Nu fata de toti agresorii pot fi luate masuri intrucat unele victime refuza sa depuna plangere, conditie necesara pentru derularea unei anchete penale. Politistii reamintesc ca victimele au la dispozitie trei luni pentru a depune plangere si ca este nevoie de certificat medico-legal care sa indice numarul de zile de ingrijiri medicale, in functie de care se incadreaza fapta.
Infractiunea se pedespeste cu inchisoarea de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda sau in cazul in care este afectata sanatatea unei persoane, a carei gravitate este evaluata prin cel mult 90 de zile de ingrijiri medicale, pedeapsa este de la 6 luni la 5 ani de inchisoare sau amenda.

Vitezomani, alcoolemii record, inchisoare pentru conducere fara permis
Citeste
RECORD! Noua maramuresence batute si agresate de parteneri intr-o singura zi
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.