Noi table inteligente in scolile din baia mare

O initiativa de succes, unica la nivelul judetului nostru, a facut ca pana acum sa fie instalate 15 table inteligente, de care se bucura deja sute de elevi. Acum, in luna cadourilor, alte cinci noi astfel de table scolare vor fi donate unor unitati de invatamant din Baia Mare, la initiativa Fundatiei DMA. De asemenea, prin acest proiect generos a fost achizitionat si pus in functiune un aparat de cunoastere a spatiului, cel mai performant observator astronomic detinut de o unitate de invatamant din Romania.
Prin programul "O tabla inteligenta in fiecare clasa" s-au utilat pana in prezent 12 scoli/licee din Baia Mare, urmand ca in data de 18 decembrie 2018 sa se monteze inca cinci astfel de dispozitive, la Scoala George Cosbuc Baia Mare, Asociatia Autism Baia Mare si Scoala Gimnaziala Pomi .

Pentru facilitarea accesului la educatie, imbunatatirea calitatii procesului de invatare si oferirea instrumentelor moderne de lucru, in cadrul proiectului deja mentionat au fost intreprinse actiuni precum:
● dotarea scolilor si a liceelor cu table inteligente
● construirea laboratoarelor performante de chimie, fizica, informatica si comunicare
● workshop-uri pentru dezvoltarea personala a elevilor

Scolarii baimareni se bucura de cel mai bun observator astronomic din tara
Anul 2018 a venit cu o premiera pentru Romania. Colegiul National Vasile Lucaciu din Baia Mare a primit, sub forma de donatie din partea Fundatiei DMA, un DOM Astronomic – cel mai performant observator astronomic detinut de o unitate de invatamant din Romania.

Cursuri si ateliere de lucru dedicate dezvoltarii personale a copiilor
Fundatia DMA se implica in comunitate prin proiecte menite sa aduca schimbari in viata elevilor si a profesorilor. Viziunea sa este dezvoltarea unei culturi organizationale bazate pe implicare si profesionalism, oferindu-le tinerilor posibilitatea de a se perfectiona intr-un sistem modern de educatie bazat pe valori si performanta, facilitarea accesului la educatie, imbunatatirea calitatii procesului de formare a elevilor, oferirea instrumentelor de lucru in scoli dar si in proiecte individuale.

Sprijinind excelenta

De-a lungul timpului, Fundatia DMA a sustinut proiectele scolare si extrascolare ale elevilor, fie ca a fost vorba de materii cu grad ridicat de dificultate ori activitati creative , prin sponsorizari sau donare de mobilier, rechizite si aparatura digitala.

"Dupa multe afaceri de succes pe care am reusit sa le conduc, am ajuns la concluzia ca doar investind in tinerii nostri putem asigura succesul in sensul larg al cuvantului. Am inceput cu dotarea catorva scoli cu table inteligente, iar satisfactia pe care am primit-o din zambetul larg al copiilor m-a facut sa realizez ca nu exista o alta definitie mai valabila a succesului. Cercetarea trebuie sustinuta pentru rezultate exceptionale", declara presedintele Fundatiei DMA si fondatorul DMA Group, Doru Miravitchi.

Tot prin intermediul fundatiei, Doru Miravitchi demareaza si un program de dezvoltare pentru tineri, prin care le vorbeste elevilor despre stima de sine, despre valorile cu care ne nastem si despre potentialul nostru. Sute de copii si profesori din Baia Mare au luat parte la aceste seminare iar proiectul se pregateste pentru a fi dezvoltat la nivel national.

Despre Fundatia DMA

Fundatia DMA este o organizatie non-guvernamentala si caritabila ce urmareste sa investeasca in educatie prin proiecte variate, menite sa ajute dezvoltarea armonioasa a copiilor. Misiunea ei este de a oferi tinerilor posibilitatea de a se perfectiona intr-un sistem de educatie modern, bazat pe valori si performanta.
Mai multe detalii legate de campaniile, misiunea si proiectele fundatiei gasiti pe site-ul http://dmagroup.ro/fundatiadma si pe pagina www.facebook.com/pg/FundatiaDMA.

Drumari ineficienti – patinoar pe dn18b
Citeste
Un baimarean a fost accidentat cu masina iar apoi lasat sa moara in sant
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.