Noi masuri pentru sprijinirea cetatenilor pe fondul pandemiei de Coronavirus

In contexul apropierii termenului de plata cu bonificatie a impozitelor si taxelor locale, dar si a necesitatii aplicarii unor masuri de prevenire a cresterii numarului imbolnavirilor cu Coronavirus, Catalin Chereches, primarul municipiului Baia Mare, a decis sa vina in intampinarea contribuabililor si sa solicite factorilor abilitati prelungirea acestui termen pana la data de 30 iunie.

In acest sens, Catalin Chereches a inaintat Guvernului o adresa in care se precizeaza ca "in vederea evitarii aglomeratiei la ghiseele autoritatii publice si a raspandirii infectiilor cu Coronavirus, raportat la faptul ca un numar mare de cetateni, in special persoane in varsta, vin zilnic la ghiseele primariei pentru a plati impozitele, astfel incat sa beneficieze de reducerea prevazuta pana la 31 martie, va rugam sa supuneti spre aprobare prelungirea termenului de plata a impozitelor cu bonificatie pana la 30 iunie 2020".

Program special la Primaria Baia Mare

Masuri de prevenire a raspandirii infectiilor cu Coronavirus au fost luate si in cazul institutiilor aflate in subordinea Administratiei Publice Locale. Astfel, incepand cu data de 13 martie, se limiteaza accesul persoanelor in incinta acestora. Accesul cetatenilor va fi permis doar in spatiile special rezervate pentru relatii cu publicul, care vor fi distincte de salile de asteptare si in care vor putea fi gazduite cel mult 10 persoane in acelasi timp.

Masuri de preventie vor fi luate inclusiv pentru functionarii care isi desfasoara activitatea in centrele de Relatii cu publicul. Fiecare angajat care lucreaza direct cu publicul va purta in mod obligatoriu masca si manusi, iar fiecare punct de lucru va fi dotat cu recipiente speciale pentru pulverizarea solutiei dezinfectante. Masuri similare se vor aplica si in cadrul celorlalte servicii din subordinea Administratiei Publice Locale.

Nu in ultimul rand, primarul Catalin Chereches a decis ca angajatii ai caror copii au varste de pana la 12 ani sa poata beneficia de un program de lucru special pana la data de 31 martie, cu posibilitatea prelungirii in functie de evolutia raspindirii imbolnavirilor cu Coronavirus. Fiecare, dintre cei amintiti, va putea sa opteze fie pentru zile libere care sa acopere intreaga perioada mentionata, cu recuperere ulterioara prin prelungirea programului de lucru cu o ora zilnic, fie pentru mai putine zile libere, in functie de situatia familiala a fiecaruia.

Criminalul elevei din Baia Mare AVEA DISCERNAMANT cand a ucis-o intr-un mod cat se poate de barbar
Citeste
Masuri de protectie pentru contactul direct dintre utilizatori si personalul societatii
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.